2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Az elmúlt két év se ment valami jól: 270 millió forint veszteséget értek el.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) figyelmét is felkeltették a Norbi Update Lowcarb Zrt. egyes termékeivel kapcsolatos állítások, a hivatal eljárást folytat a céggel kapcsolatban – írja a Napi.hu. 

A vállalkozás 2021-es beszámolója szerint tavaly 2,3 milliárd forintra növelték az árbevételt, de a kiadások ennél is nagyobbak voltak, így az évet – 2020-hoz hasonlóan – ismét 135 milliós veszteséggel zárták.

Diétás eredmény. Fotó: MTI Fotó/Balogh Zoltán
Diétás eredmény. Fotó: MTI Fotó/Balogh Zoltán

A GVH sajtóirodája a portálnak megerősítette, hogy eljárást folytat a Norbi Update Lowcarb Zrt.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezhető megszegése miatt, a cég Update termékeihez köthető egyes kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatban.

Szintén a Napi.hu cikkéből derült ki, hogy Schobert Norbert és Rubint Réka másik cége, az Alakreform Kft. tavaly szerény nyereséget termelt. Ez a vállalkozás mintegy 30 millió forinttal több kiadást könyvelt el, mint az előző évben, a bevétele azonban csak ötmillióval nőtt, így a nyereség is jóval szerényebb összeget mutatott az év végén, mint egy évvel korábban: 40 millió után 16 millió forintot.

(Napi.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!