4p

Hatalmas regionális terjeszkedés első lépéseként tört be a szlovák online sportfogadási piacra a Szerencsejáték Zrt. 2021 őszén. Nem verték nagy dobra, de a hódítás elmaradt, és kevesebb mint egy év után kivonultak.

Nagy hír volt 2021 novemberében, hogy betört a szlovák piacra a Szerencsejáték Zrt.

A nemzeti lottótársaság helyi leányvállalatán keresztül megkezdte működését betRing márkanév alatt a szlovákiai szerencsejátékpiacon. A Szerencsejáték Zrt. új, 2025-ig meghatározott üzleti stratégiájának egyik fókuszterülete a regionális terjeszkedés, amelynek első mérföldköve a szlovák szolgáltatás elindítása

- szólt a hír, amit az egész magyar sajtó lehozott.

Azóta viszont nagy volt a csend, pedig az állami szerencsecég nagyon szeret a saját sikereiről beszámolni. A szlovák piac meghódítása azonban elmaradt.

 A betRing márka kivonul a szlovák online sportfogadási piacról. Befejezi működését, rendezi az összes fennálló kötelezettségét, és a betRinget üzemeltető SZRT Slovakia s.r.o. az elkövetkező hónapokban végelszámolásra kerül. A betRing végelszámolásáról szóló döntés oka az anyavállalat, a magyar Szerencsejáték Zrt. stratégiájában bekövetkezett alapvető változás, erőforrásaikat továbbiakban a hazai piacra kívánják összpontosítani. 2022. október 1-jétől nem lehet új regisztrációt, befizetéseket és fogadásokat indítani a betRingen

- olvasható a betRing oldalán.

Tehát a hazai lottótársaság igazából már tavaly októberben, tehát kevesebb mint egy évvel a nagy betörés után kivonult a szlovák piacról. Stratégiai okokból. Pedig nagy terveik voltak és többéves elemzői és piacfelmérői munka előzte meg a szlovákiai terjeszkedést. Középtávú céljuk volt például, hogy 10 százalékos piaci részesedést érjenek el a szlovák online sportfogadási piacon.

Itthon jobban megy. Fotó: MTI
Itthon jobban megy. Fotó: MTI

Bozóky Alex, a Szerencsejáték Zrt. akkori vezérigazgatója azt nyilatkozta 2021 novemberében, hogy szerinte a társaságban létrejött a kellő tapasztalat és tőkeerő, hogy kipróbálhassák magukat külföldön. A szlovák online sportfogadói piacra történő belépést történelmi jelentőségűnek nevezte, amely egyúttal megfelelő alapot adhat egy erőteljesebb, több országot is érintő regionális szerepvállaláshoz, megteremtve az állami cég üzleti fejlődésének új irányát.

Célunk, hogy a lehető leghamarabb megközelítsük a szlovák piac három (Niké, Fortuna, Tipsport) legnagyobb szereplőjének szintjét. Termékfejlesztésünk során arra törekedtünk, hogy a jelenleg elérhető legmagasabb színvonalat ötvözzük a különböző termékinnovációkkal, amelyek nemcsak Szlovákiában, hanem Európában is újdonságnak számítanak. Bízunk abban, hogy a betRing felkelti a szlovák játékosok érdeklődését és közülük minél többen csatlakoznak majd hozzánk

 – mondta szintén a tervezett piachódítás kezdetekor Miroslav Baranec, a betRing rendszert üzemeltető SZRT Slovakia ügyvezető igazgatója. A szlovákiai leánycég azonban tavaly december 6-án végelszámolás alá került, vállalkozó tevékenységét befejezte. Eleve nagyon furcsa volt a betRing oldala, hiszen a nyelvezete szlovák-magyar-angol kombinációnak nevezhető.

A Szerencsejáték Zrt. tavaly 822 milliárd forintos árbevétellel zárt, Mager Andrea vezérigazgató pedig több interjúban is elmondta, hogy az online sportfogadás a bevételük 20 százalékát adja, ami mintegy 160 milliárd forintot jelent. Lapunk elsőként számolt be azonban róla, hogy hatalmas lett a verseny a hazai online sportfogadás százmilliárdos piacán: véget ért az állami vállalat monopóliumának, mert Habony Árpád és Garancsi István cége megkapta az állami engedélyt Vegas Sport néven.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!