2019. április 9. 11:22
mfor.hu

Az ügynökség azon dolgozik majd, hogy a magyar kormány bevándorlásellenes álláspontja hatékonyabban jelenjen meg angol nyelvű környezetben.

V4 News Agency (V4NA) néven, 50 fős stábbal londoni központú nemzetközi hírügynökséget alapított Habony Árpád, írja a Válasz Online. A lap szerint a V4NA kiadójának tulajdonosai 57–40–3 arányban a New Wave Media Group Kft. (melynek legismertebb terméke az Origo), a Habony Árpád-féle Danube Business Consulting és Magyarország rendkívüli és meghatalmazott londoni nagykövete, Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Az ügynökség magyar mellett angol nyelven is sugároz, cél a magyar kormányzati üzenetek és világmagyarázatok hatékonyabb terítése nemzetközi nyelvű környezetben.

A V4NA-nak hétfőn indult el a Twitter-csatornája, hírei megjelentek az Origo és más kormánylapok hírei között (az első címe: Itt a kapcsolat az Európai Néppárt és Soros között.) Leírásuk azt mondja, európai ügyekről szeretnének írni a visegrádi négyek (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország) szempontjai alapján, így lesz tudósítójuk Pozsonyban, Varsóban, Prágában de még Párizsban, Berlinben és Brüsszelben is.