TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. július 25. 12:04
MTI

86 százalékkal zuhant a vállalat negyedéves profitja.

Jelentősen, 86 százalékkal esett a Ford amerikai járműgyártó negyedéves profitja elsősorban az Európában és Dél-Amerikában végrehajtott szerkezetátalakítási költségek miatt. Az adózott eredmény 148 millió dollárra, részvényeként 4 centre zsugorodott az egy évvel korábbi, 1,066 milliárd dollárról, részvényarányosan 27 centről.

Az átalakítási költség 1,2 milliárd dollárral gyengítette a profitot. Az egyszeri tételektől megtisztított negyedéves részvényarányos eredmény 28 cent lett, kisebb az elemzők által várt 31 centnél.

A Ford negyedéves bevétele 38,85 milliárd dollár volt, nagyjából megegyezett az egy évvel korábbival és felülmúlta a szakértők által várt 38,49 milliárd dollárt. 

A Ford a tavalyi 1,30 dollár után az idei évre 1,20-1,35 dollár részvényarányos eredményre számít, ami elmarad az elemzők által várt 1,4 dollártól.

A Ford 155 millió dollárra csökkentette a második negyedévi működési veszteségét Kínában az egy évvel korábbi 483 millió dollárról, miközben a bevétele 13 százalékkal nőtt az ázsiai piacon.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.