<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nagytakarítás készülődik, mármint tényleg.

Mindenki fellélegezhet: patyolattiszta lesz a Lázár János által igazgatott mezőhegyesi ménesbirtok, ugyanis sikeres tendert bonyolítottak le 1 darab szívó- seprőgép beszerzése tárgyában.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. azt a gépet kereste, melyre az alábbiak közül minden megállapítás igaz:

  • lehet vele utakat, kerékpárutakat, valamint műszaki- és állattartó telephelyeket söpörni, és alkalmas rendezvények utáni takarítási feladatok ellátására is
  • nem használt és nem is felújított, hanem új
  • nem egyedileg előállított masina, hanem sorozatgyártott modell (vélhetőleg azért is, hogy könnyen rendbe lehessen hozni, ha elromlik)
  • a kerekei alkalmasak közúti közlekedésre is, mert a feladatok egy részét közúton kell végeznie
  • legfeljebb 5,9 tonna
  • kétzemélyes kabinja van
  • légkondis

Ennek a gépnek a beszerzésére egyetlen cég, a BR Facilities Kft. jelentkezett, és meg is nyerték a feladatot, melyért 49 950 000 forintot kapnak.

A gép beszerzésével és leszállításával együtt azonban a kezelő személyzetet is be kell tanítaniuk, magyar nyelven, 1 alkalommal, 8 óra hosszban, maximum 10 fő részévételével. Lázárék gondolnak a vendégmunkásokra is, mert kikötötték, hogy amennyiben az oktató nem beszél folyékonyan magyarul, tolmácsot kell biztosítani.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.