2p

A pláza a gazdasági kihívások közepette megőrizte a stabilitását, növelte forgalmát, illetve a látogatók számát, és az infrastruktúra-fejlesztés révén csökkentette energiafogyasztását.    

A kiskereskedelmi szektor csaknem minden tagját megviselte a 2022-es év. Az elmúlt év a Pólus Center számára is kihívásokkal teli időszak volt, melyet a globális gazdasági folyamatok határoztak meg; az energiaválság, az erős inflációs hatás, az üzemanyagár emelkedés, a rezsiár emelkedés, továbbá a megnövekedett gazdasági bizonytalanság hatására a háztartások vásárlóereje csökkent. Az elmúlt félév recessziós időszaka természetesen a kereskedelmi szektorra is nagy hatással volt, ugyanakkor nem következett be az a drámai visszaesés, amit fogyasztás szempontból prognosztizáltak a gazdasági szakértők. Az új kihívásokhoz igazodva a bevásárlóközpontoknak újra kell szabniuk a stratégiájukat, hogy elérjék a megcélzott vásárlói kört.

A 2022-es év a Pólus számára pozitívan alakult, a ház látogatószáma 10 százalékkal, míg az áruház forgalma 25 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. A ház bérbeadottsága iparági viszonylatban kimagasló 96 százalék fölött áll.

A bevásárlóközpontok versenyképességét többek között a korszerű energiastratégia határozza meg.  Az elmúlt öt évben végzett energiastratégiai korszerűsítéseknek köszönhetően a ház gázfogyasztása 53 százalékkal, míg az elektromos áram felhasználás 30 százalékkal csökkent 2022 végére.

A Pólus Center tulajdonosa, a CPI Property Group felismerte az igényt a bevásárlóközpontban töltött idő minél változatosabb kihasználására, az élményalapú vásárlás fontosságára, ezért a tavalyi évben több közösségi teret is kialakított a pláza látogatói számára. Óriási népszerűségnek örvend a Pólus Bizalomkönyvtára, a hangulatos Coworking iroda, illetve a gyerekek számára kialakított Chill Zone játékszoba.

A bevásárlóközpont várakozása szerint a 2023-as évre prognosztizált gazdasági recesszió nem fogja visszavetni a Pólus erős iparági pozícióját, a forgalom további növekedésére számítanak, bérbeadási stratégiájuk szerint új üzletek nyitása várható.

(x)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!