4p

Az M1-es autópálya mentén készülő kamionparkoló az egyik legnagyobb lehet az országban.

"Még több lehetőséggel, hamarosan nyitunk..." - találtunk rá a meglehetősen szűkszavú bejegyzésre az M1 Szekér Csárda Facebook-oldalán. A bejegyzésben megosztott autohofobarok.com még nem üzemel, annyi viszont biztosan kijelenthető az elérhető információk alapján, hogy Mészáros Lőrincék autópálya melletti csárdája egy modern kamionparkolóval fog bővülni. Mert hogy az Óbarokon található M1 Szekér Csárdát a Mészáros Gasztro Kft. üzemelteti, mely Mészárosék családi vállalkozásának nevezhető. A tulajdonos ugyanis Mészáros Lőrinc és felesége, valamint három gyermekük.

A hivatalos honlapon a "Hamarosan..." szöveggel találkoztunk, a kamionparkoló Facebook-oldalán azonban sokkal bőbeszédűbbek Mészárosék. Mint a legelső, szeptember 5-i bejegyzésből kiderül,

a "modern, innovatív, minden igényt kielégítő" parkolót még idén megnyitnák, "124 férőhely került kialakításra, mely alkalmas túlméretes kamionok fogadására is. Két parkolóhely lakóautóval érkező vendégeink részére fenntartott, áramvételezési és szennyvízürítési lehetőséggel. A környéken egyedülállónak számító létesítmény az élőállatot szállító szerelvények részére vízvételi lehetőséget biztosít. A pormentes parkoló egész területe körbevett, 32 kamerával és 24 órás őrszolgálattal megfigyelt".

A parkolás az első 2 órában ingyenes lesz, utána 24 óránként kell 10 eurót fizetni.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

A kamionparkoló a maga 124 férőhelyével jó eséllyel az egyik legnagyobb lesz. Gyors körképünk alapján ennél csak egy nagyobbat találtunk, a győri kamionparkolót, ahol 160 nyerges szerelvény számára van hely. Hegyeshalomnál 96, Röszkénél 80, Alsónémediben 70, Szikszón  pedig 55 jármű számára van hely.

A kamionparkoló a rendelkezésre álló információk alapján méltó lesz a modern és innovatív jelzőre. A kamionosok

 • pihenni a Szekér Csárdában tudnak majd,
 • emellett használhatják a parkoló ingyenes Wi-Fi-jét,
 • a vizesblokkban mosó- és szárítógépek is rendelkezésre állnak,
 • lesz a parkolóban shop, bankautomata, tankolási lehetőség, étterem,
 • és igazi kuriózumnak tűnik az ingyenes szabadtéri edzőpark, aminek segítségével a kamionosok "fenntarthatják fittségüket és megőrizhetik egészségüket".

Az étterem étlapján klasszikus magyaros fogások szerepelnek legyen szó reggeliről vagy ebédről, vacsoráról. Reggelire sült kolbász, virsli, ham and eggs vagy akár rántotta is választható. A nap későbbi szakaszában választható például marha gulyás kenyérrel és Erős Pistával, amiért egyébként 200 forinttal kevesebbet fognak elkérni a kaminosoktól, mint amennyit a szomszédos Szekér Csárdában kell fizetni, ott egy leves 1850 forintot kóstál. Választható marhapörkölt tarhonyával, amiért 2175 forintot kell fizetni, rántott csirkemell, rántott serbésborda, rántott sajt 1750 forintért, valamint egy százassal többért cigánypecsenyét is lehet választani. 1600 forintért pedig napi menü is elérhető majd az étteremben.

A parkoló zökkenőmentes üzemeltetéséhez új munkavállalókra is szükség van, a toborzás az interneten fellelhető információk alapján már augusztusban megkezdődött. Bár az álláskereső portálok némelyikén is közzétettek hirdetéseket, azok már nem elérhetők. Az augusztus 10-én Tatabányán megjelenő Szuperinfo ellenben az, Mészárosék pedig itt is feladták az álláshirdetésüket. Töltőállomás-kezelők, karbantartók és recepciósok mellett éttermi tálalóra és kisegítőkre is szükségük van.

Az új projekt miatt egyébként a Mészáros Gasztro Kft. tevékenységi köreit is módosítani kellett. A cégkivonat szerint 2018. július elsejei hatállyal tevékenységi körként többek között felvették:

 • a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet,
 • az üzem-, tüzelőanyag nagykereskedelmet,
 • az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelmet,
 • az ital-kiskereskedelmet,
 • a gépjárműüzemanyag-kiskereskedelmet,
 • a sportszer-kiskereskedelmet,
 • a játék-kiskereskedelmet,
 • a szárazföldi szállítást kiegészítő szolgáltatást,
 • de még a villamosenergia-kereskedelmet is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!