2018. július 20. 10:04
mfor.hu

Több mint 12 milliárd forint lesz így a számla. Az egyik kivitelező a nyerésbe már alaposan beleszokott West Hungária Bau.

Óriásdrágulással kezdődik az új szegedi sportuszoda története: helyből 55 százalékkal magasabb árral kell számolni, mint amit eredetileg becsültek, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

az uszoda belsőjének látványterve (forrás: szegeder.hu) az uszoda belsőjének látványterve (forrás: szegeder.hu)

Az Etelka sori fedett sportuszodát a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekkel a szegedi önkormányzat rendelte meg. Az uszodát a kiírás szerint nem mezei pancsolónak szánják: meg kell feleljen a FINA előírásainak, és nemzetközi sportesemények lebonyolítására is alkalmasnak kell lennie. Ezért már alapból sem lett volna olcsó mulatság, a becsült ára ugyanis 7,8 milliárd forint volt, azonban ez menet közben kevésnek bizonyult, és

most már 12,1 milliárd forintosra teszik a végső számlát.


A munkára két pályázó volt, mindkét fél jól ismert az elmúlt évek mindenféle építkezési beruházásaiból. A nyertes a W-D 2018 Konzorcium lett, ahol a D a helyi Dél-Konstrukt Zrt.-t takarja, a W pedig Paár Attila West Hungária Bau Kft.-jét. Tőlük rengeteg munkát lehetne listázni az elmúlt évekből, most idézzük fel mondjuk a Budai Vár felújítását, az Operaház renoválását és a vizes vébé óriás ugrótornyát.

Aki bukta a közbeszerzést, az a Penta Industry Kft., tőlük legyen meg itt például a kisvárdai stadion, a mezőkövesdi sportszálló és a vizes vébé városligeti helyszínének építése.

A munkáknak egyébként már el kellett volna kezdődniük, épp a közbeszerzés miatt csúszik az egész, írta meg a Délmagyar. A város önkormányzata májusban azt közölte, az uszoda és a hozzá járó körforgalom 2019 őszére készülhet el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.