2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Ferihegyi Repülőtér már ma is megfelel a schengeni követelményeknek, így a 2008. március 29-én életbe lépő új határátlépési szabályok többleterőforrást nem igényelnek az üzemeltető Budapest Airporttól (BA) - mondta el Szollár Domokos, a BA szóvivője.

A repülőtereken  - Magyarországon és más kelet-európai uniós országban is - a schengeni határokat a nyári menetrend életbelépéséhez időzítették.

Ferihegyen megváltoznak az eddigi, egyes légitársaságokhoz köthető szokások, például, hogy a Malév a 2A terminálra érkezik és indul - mondta a szóvivő. Jövő év március végétől a 2A terminálra közlekedik valamennyi schengeni országból érkező, vagy oda induló járat, légitársaságtól függetlenül. Ezen a terminálon útlevél ellenőrzés már nem lesz, az utasoknak csak biztonsági ellenőrzésen kell átesniük.

A 2B terminál fogadja és indítja majd a nem schengeni járatokat, ahol továbbra is a határőrök végzik majd az útlevél ellenőrzést. Az 1-es terminálon egy üvegfallal választják majd el a schengeni és nem schengeni járatok utasait.

Szollár Domokos elmondta azt is, hogy jelenleg a ferihegyi forgalom 51,3 százaléka schengeni országból érkezik. A rendszer alkalmazását már évek óta készíti elő a repülőtér üzemeltetője; a szükséges beruházások és átalakítások költsége nem volt számottevő és a továbbiakban sem igényel különösebb ráfordítást a BA-tól.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!