TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

A második negyedévben 13 százalékkal ugrott meg a hazai fuvarozócégek árbevétele.

A főtevékenységük szerint a szállítás, a raktározás nemzetgazdasági ágba sorolt vállalkozások folyó áron számított értékesítési árbevétele elérte az 1400 milliárd forintot az idei második negyedévben, amely 13 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - ismerteti csütörtöki számában a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

A vizsgált időszakban a helyközi személyszállítás utaskilométer-teljesítménye csaknem 6 százalékkal emelkedett, az áruszállítás tonnakilométerben mért teljesítménye viszont 4 százalékkal csökkent. A szállított áruk tömege (77 millió tonna) 7,5 százalékkal nőtt a 2017-es második negyedévhez képest. Ezen belül a csővezetékes szállítás 13, a közúti 10 százalékkal bővült, miközben a vasúti 2,1, a belvízi pedig 11 százalékkal esett vissza. Az árutömeg csaknem háromnegyedét közúton, ötödét vasúton szállították. Belföldi viszonylatban a közúti fuvarozás részesedése még nagyobb, elérte a 85 százalékos arányt. Ugyanakkor a vasúti, a csővezetékes és a belvízi szállítás esetében továbbra is a nemzetközi tevékenység a meghatározó.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.