<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Előrejelzések szerint erőteljes növekedés várható az európai kisüzemi sörök piacán a következő öt évben. Ezt a lehetőséget szeretnék kihasználni a Fehér Nyúl Brewery & Taproom alapítói, sörkedvelő befektetők segítségével. Csepregi András, Meiszner Péter és Sajgó Álmos a közösségi finanszírozást választották üzemük továbbfejlesztéséhez, Magyarországon elsőként.

A Fehér Nyúl az átlagos sörfogyasztó számára is könnyen megjegyezhető a különleges látványvilágáról, söreit körülölelő történetekről, és arról, hogy még az elborultabbnak ható kísérleti sörei is a legmagasabb minőséget képviselik. Az extravagáns felszín mögött egy jól végiggondolt és kivitelezett üzleti modell áll. Ennek eredménye, hogy a nyitás óta eltelt öt évben a bevételt évente átlagosan 29 százalékkal tudták növelni, a lezárások időszakát is beleértve. Ezzel párhuzamosan söreik a magyar piacon túl már az EU-s tagországok közel felében megjelentek a polcokon.

A sörfőzde épületében található a Fehér Nyúl Taproom is, amely mára sok budapesti ínyenc törzshelye lett. Emellett a kóstolóhelyiség, azaz az Üreg ad otthont a minőségi sörfogyasztást népszerűsítő ízhiba tanfolyamoknak. A pandémia sem vetette vissza a lendületet, sőt! A helyzetre azonnal reagálva elindult a Fehér Nyúl webshopja, és a sörkóstolók is az online térbe költöztek.


A kisüzemi sörpiac intenzív növekedése a Fehér Nyúl számára is jó lehetőség. A védjeggyé vált kiemelkedő minőség megtartása mellett, szeretnék tovább bővíteni termékvonalukat, és még több sörfogyasztóval megismertetni azt. A gyártókapacitást új erjesztőtartályokkal és fahordókkal, a logisztikai hátteret egy korszerű eszközökkel felszerelt raktárral fejlesztenék. További fontos beruházási terveik között található egy saját laboratórium kialakítása, mely a minőségbiztosítási rendszerük új szintre emelését jelentené.

Mindezek megvalósításához keresnek most elhivatott sörkedvelőket és új piacra belépni vágyó befektetőket a Tőkeportál segítségével. Az említett portál egy innovatív pénzügyi szolgáltató, ami a közösségi finanszírozás (crowdfunding) meghonosításával segíti a vállalkozások tőkeemelését online kommunikációs kampányokon keresztül.

A Fehér Nyúl a tőkebevonás során 10 százaléknyi részesedést kínál befektetésre. Az ebből befolyó összeget a fenti tervek végrehajtására és piacbővítésre használná. A pénzügyi tervek szerint a következő három évben a profitot további fejlesztésre forgatnák vissza, osztalék kifizetését az ezt követő évektől tervezik. Emellett a befektetők jelentős kedvezményekre számíthatnak a Fehér Nyúl sörökre, és ami az ínyencek számára talán a legcsábítóbb: elővásárlási joguk lesz bizonyos különleges főzetekre.

A kampány már túl van a zárt szakaszon, ami során az előzetesen regisztráltak már befektethettek, és ezzel el is érte a cég a minimum tőkecélját, azaz 50 millió forintot. A maximális tőkecélhoz következő időszakban még 70 millió forintnyi befektetést szeretnének elérni, amiből minden előzetes tervüket meg tudnánk valósítani.

Ha többet szeretnél tudni a kampányról, akkor az összes kérdésedre választ itt kapsz.

“Írjuk együtt a Fehér Nyúl következő fejezetét!“

(x)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.