TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. március 5. 09:39
mfor.hu

Ugyanazért a munkáért.

Az alulfizetett nők világában meglepő fordulatról számol be a Techcrunch: a Google a belső könyvvizsgálata alapján azt találta, hogy kevesebb bért adott a férfi négyes szintű szoftvermérnökeinek, mint az azonos beosztású női szoftvermérnököknek. Ezért a vállalat 9,7 millió dollárnyi különbözetet fizetett ki 10 677 alkalmazottjának.

A Techcrunch megkérdezte a Google-t, hogy a fent említett dolgozók közül hány volt férfi, de a cég erről további tájékoztatást nem nyújtott. Azt viszont hangsúlyozták, hogy az alulfizetett férfiak voltak az okai annak, hogy tavaly jóval több bérkiigazítást folyósítottak, mint 2017-ben. A New York Times szerint ugyanakkor a fizetési kiigazításban részesült dolgozók közt aránytalanul sok volt a férfi.

2017-ben a Google mindössze 270 ezer dollárnyi bérkiigazítást folyósított, csupán 228 alkalmazottnak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.