2p

Egy jóval kisebb újpesti vállalkozás lett a befutó.

Hiába igyekezett, mégsem nyert az állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. által kiírt iskolaépítési pályázaton a ZÁÉV Zrt., a felcsúti multimilliárdos vállalkozó cége. Megelőzte őt az újpesti székhelyű Mester-Építő Kft., így ez a cég számlázhat majd nettó 6,112 milliárd forintot a sződi kilenctermes iskola bővítésének megtervezéséért és kivitelezéséért.

Volt egy harmadik induló is, a mórahalmi Bauszer Kft. A legfontosabb értékelési szempont az ár volt, ezt 70 százalékban vették figyelembe - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Az iskoláról lemaradt, de van elég stadion meg vasúti projekt, azokon sokat nyer a nemzet gázszerelője. Fotó: deposithotos.com
Az iskoláról lemaradt, de van elég stadion meg vasúti projekt, azokon sokat nyer a nemzet gázszerelője. Fotó: deposithotos.com

Összesen 4867 négyzetméter alapterületű épületről van szó. A beruházás keretében a jelenleg 9 tanteremmel rendelkező tömb 16 tantermes iskolaépületté bővül, a szükséges szaktantermek, csoporttermek, kiszolgáló helyiségek kialakításával. A külső téren 5500 négyzetméteren lesz egy sport, játszó- és pihenőudvar, 2600 négyzetméteren 23 darab parkoló, és egy külső helyszínen további 42 darab közforgalmi parkolóhely.

A meglévő és megmaradó iskolaépület, illetve a megmaradó tornacsarnok között új, kétszintes bejárati rész létesül, az U alakban kapcsolódó új szárnyban kapnak helyet az új tantermek és szaktantermek. A meglévő épületet a földszinten az új épületrésszel földszintes közlekedő köti össze.

A Mester-Építő Kft. és elődje, a Mester-Nívó Kft. az elmúlt húsz évben közel 2 ezer család számára épített otthont. Budapesti társasházi beruházásainak helyszíne eddig főleg Újpest volt. Honlapja szerint más kerületekben is szeretne kivitelezési megbízáshoz jutni. Ugyancsak a honlapjáról derül ki, hogy a cég pár hete fejezte be Óbudán a Szalézi rend Oratóriuma és Tartományfőnökség épületének felújítását és részese volt a tiszadobi Andrássy kastély 1,7 milliárd forintba került újjávarázsolásának, abból a pénzből 1,2 milliárd forintot az Európai Unió adott. Utolsó, 2020-as beszámolója szerint 2,3 milliárd forintos bevétel mellett 292 millió forintos adózott eredményt ért el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!