<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy jóval kisebb újpesti vállalkozás lett a befutó.

Hiába igyekezett, mégsem nyert az állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. által kiírt iskolaépítési pályázaton a ZÁÉV Zrt., a felcsúti multimilliárdos vállalkozó cége. Megelőzte őt az újpesti székhelyű Mester-Építő Kft., így ez a cég számlázhat majd nettó 6,112 milliárd forintot a sződi kilenctermes iskola bővítésének megtervezéséért és kivitelezéséért.

Volt egy harmadik induló is, a mórahalmi Bauszer Kft. A legfontosabb értékelési szempont az ár volt, ezt 70 százalékban vették figyelembe - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Az iskoláról lemaradt, de van elég stadion meg vasúti projekt, azokon sokat nyer a nemzet gázszerelője. Fotó: deposithotos.comAz iskoláról lemaradt, de van elég stadion meg vasúti projekt, azokon sokat nyer a nemzet gázszerelője. Fotó: deposithotos.com

Összesen 4867 négyzetméter alapterületű épületről van szó. A beruházás keretében a jelenleg 9 tanteremmel rendelkező tömb 16 tantermes iskolaépületté bővül, a szükséges szaktantermek, csoporttermek, kiszolgáló helyiségek kialakításával. A külső téren 5500 négyzetméteren lesz egy sport, játszó- és pihenőudvar, 2600 négyzetméteren 23 darab parkoló, és egy külső helyszínen további 42 darab közforgalmi parkolóhely.

A meglévő és megmaradó iskolaépület, illetve a megmaradó tornacsarnok között új, kétszintes bejárati rész létesül, az U alakban kapcsolódó új szárnyban kapnak helyet az új tantermek és szaktantermek. A meglévő épületet a földszinten az új épületrésszel földszintes közlekedő köti össze.

A Mester-Építő Kft. és elődje, a Mester-Nívó Kft. az elmúlt húsz évben közel 2 ezer család számára épített otthont. Budapesti társasházi beruházásainak helyszíne eddig főleg Újpest volt. Honlapja szerint más kerületekben is szeretne kivitelezési megbízáshoz jutni. Ugyancsak a honlapjáról derül ki, hogy a cég pár hete fejezte be Óbudán a Szalézi rend Oratóriuma és Tartományfőnökség épületének felújítását és részese volt a tiszadobi Andrássy kastély 1,7 milliárd forintba került újjávarázsolásának, abból a pénzből 1,2 milliárd forintot az Európai Unió adott. Utolsó, 2020-as beszámolója szerint 2,3 milliárd forintos bevétel mellett 292 millió forintos adózott eredményt ért el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.