<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Balogh Sándor üzletemberről májusban derült ki, hogy volt felesége, Bártfai-Mager Andrea közvagyonért felelős miniszter lakásán működtett céghálót, amely több száz millió forinttal károsította meg az államot. A G7.hu most részletes portrét írt Baloghról, aki a több száz vállalatból álló cégháló vezetése mellett többek között a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. legfőbb döntéshozója, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke, a külföldi kereskedőházak ötletgazdája, Afrikában üzletel, hozzá kötődik a százezrek által követett Középsuli websorozat, valamint több alapítvány és egyesület is.

A Baloghhoz köthető cégháló komoly cégháló vállalatai összesen több milliárd forint adótartozást halmoztak fel az elmúlt évtizedekben. Hiába épített fel egy bonyolult, nehezen átlátható cégbirodalmat, azzal egyáltalán nem foglalkozott, hogy ezt ne lehessen hozzá kötni. A vállalkozások az esetek jelentős részében nem felkutathatatlan strómanokra írva, hanem saját vagy legközelebbi hozzátartozói, szerettei nevén működtek.  

Balogh Sándor (Forrás: Facebook)Balogh Sándor (Forrás: Facebook)

Az érdekeltségei hiába okoztak óriási károkat a költségvetésnek, Balogh folyamatosan keresi a feltűnést részben az érdekeltségébe tartozó médiacsatornákon, a magyar állam pedig számtalan módon segítette karrierjében. A hozzá kötődő szervezetek több alkalommal kaptak tízmilliós támogatásokat állami vállalatoktól, és volt olyan érdekeltsége, amely milliárdos értékben nyert közbeszerzést. Emellett egy állami cég lényegében legfontosabb döntéshozója, sportszövetséget vezet és a közmédiában is szakértőként szerepelhet.

A G7.hu forrásai szerint Balogh szoros viszonyban állt Seszták Miklós korábbi fejlesztési miniszterrel, aki a vizes vb-ért felelt a kormányból. Többen is úgy írták le, mint Seszták helytartója, "Seszták megoldó embere". Balogh Sándornak nemcsak a politikában vannak jó kapcsolatai, hanem a magyar celebvilágban is: rendszeresen posztol közös képeket magyar hírességekkel.

(G7)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.