1p

A felcsúti polgármester még a mobilcég felvásárlása előtt jelezte a PPF-csoport egyik tulajdonosának, hogy érdekelné a vállalat magyar leánya.

Szerda reggel jelentették be, hogy 2,8 milliárd euróért eladják a Telenor közép-kelet-európai leányvállalatait. A vevő pedig nem a korábban még befutónak tippelt Mészáros Lőrinc, hanem a cseh PPF-csoport. Ez azonban nem feltétlenül a végleges felállás az Index.hu szerint.

Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva ugyanis arról ír a lap, hogy Mészáros egyik érdekeltsége már korábban felvette a kapcsolatot a PPF-csoport egyik tulajával, Petr Kellner cseh milliárdossal. A magyar cég ugyanis állítólag jelezte a társaságnak, hogy amennyiben a négyes csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné. Az Indexnek ugyanakkor volt olyan forrása is, aki azt mondta, ez inkább csak a magyar fél szándéka és a cseh vevő nem tervez azonnal egy újabb üzletet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!