<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A kormány megvenné a repülőtér üzemeltetési jogait, írja a Népszava pénteki számában a Magyar Nemzet értesülései alapján.

Tavaly nyáron Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója magyar és kisebb részben amerikai befektetők nevében már ajánlatot tett a reptér-üzemeltető Budapest Airport Zrt. megvételére, ám a kanadai és szingapúri tulajdonosok akkor visszaverték a felvásárlási ajánlatot.

Ezúttal a tárgyalásokat az innovációs miniszter veszi a kezébe a lapértesülés szerint. A kormány arra számíthat, hogy a koronavírus-válság következtében meggyengült légiipari helyzetben könnyebben megszerezhető a BA Zrt. - írják.

A cég éveken keresztül több tízmilliárdos bevételt termelt a tulajdonosoknak, ám a jelentős hitelállomány és a csökkenő bevételek miatt a BA kedvezőbb felvásárlási célponttá válhat. A cég 2019-ben is 30 milliárd forintos nyereséget ért el, a tavalyi beszámolója még nem érhető el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.