1p

5,3 százalékkal nő egyes postai dolgozók bére márciusban. 

A Postás Szakszervezet február elején béregyeztetést kezdeményezett a munkáltatónál, hogy közösen kezeljék a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedése miatt kialakult bértorlódást. A létrejött megállapodás értelmében mintegy 16 ezer, elsősorban a végrehajtási területen dolgozó számára átlagosan 5,3 százalékos további bruttó bérnövekedésre lehet számítani március 1-jétől.

16 ezer dolgozó keres majd jobban - fotó: Magyar Posta
16 ezer dolgozó keres majd jobban - fotó: Magyar Posta

A vállalat ezzel az intézkedéssel éves szinten további mintegy 3 milliárd forintot, így összességében a 2022 január 1-től érvényes 9 százalékos béremeléssel együtt már 13 milliárd forintot meghaladó összeget fordít idén az alapbérek fejlesztésére - tájékoztatott a Magyar Posta. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!