<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vizsgálat indult az UAB „epayblock” elektronikuspénz-kibocsátó társasággal szemben. Amíg le nem zárul, a cég csak korlátozottan működhet.

A litván nemzeti bank (Bank of Lithuania) ügyfélpanaszok nyomán 2021. augusztus 6-án vizsgálatot indított a vilniusi székhelyű UAB „epayblock” elektronikuspénz-kibocsátó társasággal szemben a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzéséhez kapcsolódó előírások esetleges megsértése miatt, adta hírül pénteken az MNB.

A litván jegybank közleményt tett közzé arról, hogy vizsgálatának lezártáig átmenetileg részlegesen (a jogi személyek részére nyújtható szolgáltatások vonatkozásában) korlátozta az elektronikuspénz-kibocsátó működését.

A lépés célja, hogy elkerüljék, hogy az UAB „epayblock” egyes ügyfelei csalárd célokra használják a társaság szolgáltatásait. Az UAB „epayblock” társaságnak tájékoztatnia kell ügyfeleit az átmeneti korlátozásokról. A társaság tevékenysége kapcsán érintett jegybankok, pénzügyi felügyeletek közül pl. az osztrák pénzügyi felügyelet maga is figyelmeztetést tett közzé a téma kapcsán.

Magyarországon az UAB „epayblock” társaságot a Magyar Nemzeti Bank 2020. július 29-én vette nyilvántartásba határon átnyúló elektronikuspénz-kibocsátó intézményként.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.