2p

Az üzletviteli tanácsadással foglalkozó Magyar Tőketársaság Zrt.-t a tavaly márciusban elhunyt üzletember, egykoron Magyarország leggazdagabb embere alapította.

A cégközlönyben közzétett információk szerint a Magyar Tőketársaság Zrt. 453 millió forinttal, 557 millióra szállítja le az alaptőkéjét, azzal az indokkal, hogy azt a tulajdonosok kivonják a társaságból. A cégkivonatok tanúsága szerint 2018. december 13-ától Demján Sándor özvegye birtokolja a vállalkozás részvényeinek a 74,25 százalékát, a több Demján-cégben tisztségeket betöltött Vogel Diana Veronika 24,75 százalék felett diszponál, kisrészvényeseknél pedig összesen 1 százaléknyi pakett van.

A 2009 októberében egymilliárd forinttal alapított Magyar Tőketársaság volt az a cég, amelyen keresztül Demján Sándor 2010 májusában a Wallis Zrt.-től megvette a Milton Bankot – amely 1989-ben még Általános Vállalkozási Bankként jött létre, majd új tulajdonosa után a Westdeutsche Landesbank nevet vette fel –, majd a hitelintézetet a TriGránit nevű építőipari óriásvállalata után Gránit Bankra keresztelt át. Ezt követően Demján folyamatosan faragta banki részesedését, majd 2015 végén szállt ki végleg, amikor a maradék pakettet Hegedűs Éva, a Gránit Bank akkor még alelnök-vezérigazgatója megvásárolta.

A Magyar Tőketársaság a 2018-as évét nulla bevétel mellett közel 20 millió forintos adózott nyereséggel zárta, saját tőkéje 1,35 milliárdra rúgott, a kivétel nélkül egy éven belül lejáró kötelezettségei pedig közel 160,5 milliót tettek ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!