Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Csabai Károly Csabai Károly

Az üzletviteli tanácsadással foglalkozó Magyar Tőketársaság Zrt.-t a tavaly márciusban elhunyt üzletember, egykoron Magyarország leggazdagabb embere alapította.

A cégközlönyben közzétett információk szerint a Magyar Tőketársaság Zrt. 453 millió forinttal, 557 millióra szállítja le az alaptőkéjét, azzal az indokkal, hogy azt a tulajdonosok kivonják a társaságból. A cégkivonatok tanúsága szerint 2018. december 13-ától Demján Sándor özvegye birtokolja a vállalkozás részvényeinek a 74,25 százalékát, a több Demján-cégben tisztségeket betöltött Vogel Diana Veronika 24,75 százalék felett diszponál, kisrészvényeseknél pedig összesen 1 százaléknyi pakett van.

A 2009 októberében egymilliárd forinttal alapított Magyar Tőketársaság volt az a cég, amelyen keresztül Demján Sándor 2010 májusában a Wallis Zrt.-től megvette a Milton Bankot – amely 1989-ben még Általános Vállalkozási Bankként jött létre, majd új tulajdonosa után a Westdeutsche Landesbank nevet vette fel –, majd a hitelintézetet a TriGránit nevű építőipari óriásvállalata után Gránit Bankra keresztelt át. Ezt követően Demján folyamatosan faragta banki részesedését, majd 2015 végén szállt ki végleg, amikor a maradék pakettet Hegedűs Éva, a Gránit Bank akkor még alelnök-vezérigazgatója megvásárolta.

A Magyar Tőketársaság a 2018-as évét nulla bevétel mellett közel 20 millió forintos adózott nyereséggel zárta, saját tőkéje 1,35 milliárdra rúgott, a kivétel nélkül egy éven belül lejáró kötelezettségei pedig közel 160,5 milliót tettek ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.