TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az üzletviteli tanácsadással foglalkozó Magyar Tőketársaság Zrt.-t a tavaly márciusban elhunyt üzletember, egykoron Magyarország leggazdagabb embere alapította.

A cégközlönyben közzétett információk szerint a Magyar Tőketársaság Zrt. 453 millió forinttal, 557 millióra szállítja le az alaptőkéjét, azzal az indokkal, hogy azt a tulajdonosok kivonják a társaságból. A cégkivonatok tanúsága szerint 2018. december 13-ától Demján Sándor özvegye birtokolja a vállalkozás részvényeinek a 74,25 százalékát, a több Demján-cégben tisztségeket betöltött Vogel Diana Veronika 24,75 százalék felett diszponál, kisrészvényeseknél pedig összesen 1 százaléknyi pakett van.

A 2009 októberében egymilliárd forinttal alapított Magyar Tőketársaság volt az a cég, amelyen keresztül Demján Sándor 2010 májusában a Wallis Zrt.-től megvette a Milton Bankot – amely 1989-ben még Általános Vállalkozási Bankként jött létre, majd új tulajdonosa után a Westdeutsche Landesbank nevet vette fel –, majd a hitelintézetet a TriGránit nevű építőipari óriásvállalata után Gránit Bankra keresztelt át. Ezt követően Demján folyamatosan faragta banki részesedését, majd 2015 végén szállt ki végleg, amikor a maradék pakettet Hegedűs Éva, a Gránit Bank akkor még alelnök-vezérigazgatója megvásárolta.

A Magyar Tőketársaság a 2018-as évét nulla bevétel mellett közel 20 millió forintos adózott nyereséggel zárta, saját tőkéje 1,35 milliárdra rúgott, a kivétel nélkül egy éven belül lejáró kötelezettségei pedig közel 160,5 milliót tettek ki.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.