<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A várakozásokat meghaladóan nőtt ugyanis a gyógyszergyártó árbevétele és nyeresége idén a harmadik negyedévben.

A Richter idén az első kilenc hónapban 416,4 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 12,8 százalékkal magasabbat a 2019. január-szeptemberinél - áll a gyógyszercég ma hajnalban megjelent gyorsjelentésében. Adózott nyeresége csaknem 36 százalékkal 84,3 milliárd forintra nőtt. A gyógyszergyártás árbevétele az első háromnegyed évben 14,9 százalékkal nőtt, 340,4 milliárd forintra. A nagy-, és kiskereskedelmi szegmens árbevétele 5,8 százalékkal 84 milliárd forintra emelkedett az első 9 hónapban.

Magasabb készletszintekkel készülnek a lehetséges jövőbeli nehézségekre. Fotó: MTIMagasabb készletszintekkel készülnek a lehetséges jövőbeli nehézségekre. Fotó: MTI

A nőgyógyászati készítmények árbevétele 10,6 százalékkal 115 milliárd forintra emelkedett, 2020 első háromnegyed évében Magyarország, a nyugat-európai régió és Latin-Amerika kivételével a nőgyógyászati árbevétel valamennyi kiemelt piacon nőtt. 

A világjárvány hatásáról a jelentésben kiemelik: a vállalat továbbra is tőkeerős, cash-flowja pozitív és szigorú vevői hitelpolitikája továbbra is hozzájárul ahhoz, hogy stressztűrő képességét a globális gazdasági kihívások időszakában is fenntartsa. Sem a beszámolási időszakban, sem a beszámoló kiadásáig eltelt időben a fizetési hajlandóságban semmilyen romló tendenciát nem észleltek.

A jelentés idézi Orbán Gábor vezérigazgatót, aki elmondta: üzletvitelük kiegyensúlyozott maradt annak ellenére, hogy a járvány az orvos-beteg találkozókat, valamint a Richter a promóciós tevékenységét egyaránt korlátozta. Az ellátási lánc zavarait sikeresen kezelték az első háromnegyed évben, ugyanakkor magasabb készletszintekkel dolgoznak felkészülve a lehetséges jövőbeli nehézségekre. Hozzátette: az árbevétel növekedési üteme töretlen maradt, a nyereségesség rekord szintjét a Vraylar (cariprazine) amerikai piacon elért árbevételének tartós növekedése biztosította.

A gyógyszergyártás árbevétele a magyar piacon 2,8 százalékkal 29,8 milliárd forintra nőtt, a tíz legnagyobb forgalmú piac mindegyikén (Kína kivételével) növekedést értek el az első kilenc hónapban. A legnagyobbat az Egyesült Államokban; ahol 64 százalékkal 80,5 milliárd forintra emelkedett az árbevétel, ezzel az első helyre került az amerikai piac.  

A jelentés szerint Magyarországon a teljes gyógyszerpiac növekedése 7,5 százalék volt, a Richter termékek kiskereskedelmi forgalma kismértékben, 0,9 százalékkal emelkedett a rendelkezésre álló adatok alapján. A cég a hazai piaci szereplők rangsorában 4,7 százalékos részesedéssel az 5. helyen áll. A vényköteles patikai piacon a Richter 7,4 százalékos piaci részesedéssel a második legnagyobb forgalmazó. 

A harmadik negyedéves eredményekről a Richter reggel 9 órakor sajtótájékoztatót tart, amelyről természetesen lapunk is beszámol.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.