2p

Sikeres félévet tudhat maga mögött a klíringházi és garanciaszolgáltatásokat nyújtó KELER KSZF Zrt.
 

A bevételek 965,95 millió forintot tettek ki, ez 23,3 százalékkal meghaladja a múlt év egészében elért 783,4 milliós összeget. Az adózás előtti eredmény az első félévben 287,2 millió forint volt, szemben a tavaly egész éves 174,2 millió forinttal. A társaság folytatja a stratégiai céljai megvalósítását, azaz célja, hogy a magyar partnerek kiszolgálása mellett a régió vezető klíringszolgáltatója lehessen.

Mátrai Károly, a KELER KSZF vezérigazgatója a féléves eredményeket értékelve elmondta: „A tőkepiaci bevételek a korábbi évekhez hasonlóan a tervezettnek megfelelően alakultak. Az energiapiacokon a klíringtagsági díjaknak köszönhetően sikerült növelni a díjbevételeket, a magyar földgázszegmens kiugró aktivitása miatt ezen a részpiacon a tervezettnél 70 millió forinttal nagyobb klíringbevétel realizálódott.” A magyar földgázpiacon végbement növekedés az általános piaci élénkülés mellett az orosz-ukrán szerződések lejárta miatti aggodalomnak és az esetleges ellátási problémára való felkészülésnek köszönhető. A piaci szereplők ugyanis elkezdték feltölteni a hazai és az ukrán gáztárolókat, melyhez a KELER KSZF-fel együttműködő földgáztőzsdén, a CEEGEX-en vásárolták meg a szükséges gázt.

Fontos továbbá, hogy a klíring- és alklíringtagok, vagyis a KELER KSZF partnereinek száma 144-re nőtt a félév végére, a múlt év végi 138-ról. A partnerek jelentős részét pedig az energiapiaci alklíringtagok adják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!