2018. április 14. 16:51
mfor.hu

Nemcsak kinézetében újul meg hamarosan a Gmail, a Google levelezőrendszere, hanem új szolgáltatások is lesznek rajta. Az egyik ilyen, hogy beállíthatjuk, mikor tűnjön el az elküldött levelünk.

A Gmail üzleti felhasználói, akik a G Suite szolgáltatást használják már készhez kapták az értesítést, hogy megújul kinézetében a levelezőrendszer.

A TechCrunch munkatársai azonban egy érdekes új elemet is észrevettek a változtatások között: úgy tűnik, a Gmail bevezeti a lejáró, eltűnő üzeneteket. Mutatjuk: 


Az új levél írásához használt képernyőnézeten megjelenik egy zár ikon, amivel az üzeneteket titkossá vagy bizalmassá lehet tenni, vagyis nem lehet sem továbbküldeni, sem másolni, sem letölteni, sem kinyomtatni az üzenetet. Screenshotot mindazonáltal lehet készíteni róla...


A levélírás során beállíthatjuk majd, hogy mikor tűnjön el a levél a postaládából, 1 hét vagy 1 hónap, vagy esetleg csak évek múlva. Beállíthatjuk azt is, hogy az email fogadója egy SMS küldésével azonosítsa magát, így párosítva össze emailcímeket mobilszámokkal. A Google egyébkén emlékeztetett arra, hogy tavaly óta nem nézik a Gmail-es levelezőrendszert személyre szabott hirdetésekhez aadatgyűjtés céljából.

Jelenlegi formájában úgy tűnik, a Gmail mindössze egy linket generál, amelyet a jelenlegi Gmail-t használók kapnak, és arra kattintva lehet elolvasni az eredeti üzenetet, amely bizonyos idő múlva eltűnik, ám a linket tartalmzó mail nem feltétlenül.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés