TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Eladta repülőtér-üzemeltető részesedéseit - köztük a budapestit - a német Hochtief konszern egy kanadai nyugdíjalapnak.

A Hochtief keddi bejelentése szerint 1,1 milliárd euróért eladta repülőtér-üzemeltető vállalata, a Hochtief AirPort GmbH összes érdekeltségét a kanadai PSP Investments nyugdíjalap befektető társaságnak (Public Sector Pension Investment Board).

Az üzlet visszamenőlegesen, 2013. január elsejei hatállyal lép majd életbe, mihelyt megkapja a szükséges versenyhatósági engedélyeket. Az üzlet lezárására az év második felében lehet számítani. A PSP Investments a 2012 március végi állás szerint 64,5 milliárd dollár vagyont kezel.

A Hochtief AirPort a düsseldorfi, hamburgi, athéni, budapesti, sydneyi és tiranai repülőterekben rendelkezett részesedéssel. A reptereken együttesen évi 95 millió utas fordul meg.

A Hochtief előző elnöke, Frank Stieler már 2011-ben meg kívánt válni 1,5 milliárd euróért a konszern repülőtér-üzemeltető tevékenységétől, de mivel távoznia kellett, a repülőterek a konszern tulajdonában maradtak. A Hochtief tavaly november óta hivatalban lévő új vezére, Marcelino Fernandez Verdes ismét napirendre tűzte a témát és elindította az értékesítés folyamatát.

Az értékesítésből befolyt összeget adósságának csökkentésére és infrastruktúra ágazata működésének modernizálására tervezi fordítani a Hochtief. Az értékesítésnek köszönhetően javul a konszern pénzügyi helyzete és versenyképessége - írja a Hochtief közleménye.

Ausztrál érdekeltsége, a Leighton eredményének köszönhetően nyereséggel zárta az első negyedévet a Hochtief - közölte a legnagyobb német építőipari vállalat éves részvényesi közgyűlését megelőzően, kedden Essenben. A cég 43,5 millió euró nyereséget ért el az idei első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 34,8 millió euró veszteséggel.

Éves nyereség-előrejelzését a repülőtér-üzemeltető üzletág értékesítéséből befolyó 1,1 milliárd eurónak köszönhetően 220 millió euróra emelte a Hochtief.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.