<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A szükséges földterületek átadását már el is rendelték.

A kormány

"egyetért a taszári repülőtér területének kereskedelmi, ipari és logisztikai célú hasznosításával kereskedelmi repülőtér kialakítása érdekében"

- kezdődik a csütörtök esti Magyar Közlöny egyik bejegyzése. Tehát kereskedelmi reptér lesz a jelenleg használaton kívüli, hivatalos nevén MH Kapos Bázisrepülőtérből, ahol 1995 és 2004 között a délszláv háború miatt amerikai csapatok is állomásoztak a magyar honvédek mellett.

Az átalakítást szentesítő rendelet meg is határozza, mely földterületeket kell átadni a kivitelezőnek: egy sor külterület, belterület és zártkert kell, hogy gazdát cseréljen Taszár, Taszár, Zimány, Orci, Kaposhomok és Kaposkeresztúr ingatlan-vagyonából. Ezek többségének egyedüli tulajdonosa az állam, kivéve a Taszár külterület 037/2 helyrajzi szám alatt nyilvántartott ingatlant, amely 9/20 arányban állami tulajdon.

A légibázis jelenleg lepusztult állapotban van - a kép illusztráció. (Fotó: MTI)A légibázis jelenleg lepusztult állapotban van - a kép illusztráció. (Fotó: MTI)

A rendelet kimondja, hogy az ingatlanokat versenyeztetés mellőzésével, legalább a független ingatlanforgalmi szakértő által megállapított forgalmi értéken kell eladni. A művelet felett Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek kell bábáskodnia.

Az eladó a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a kijelölt vásárló az idén májusban bejegyzett SGF Silu Global Fund Holding Zrt. lesz. Ez utóbbi cég főtevékenysége szintén a vagyonkezelés. Vezetője Cseke István és Németh János, akik egyébként ezelőtt egy céget vittek csak, a pápai Németh és Cseke Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t. Ez a cég padló- és falburkolással foglalkozik, 2018 eleje óta. 2018-ban 290 milliós árbevételre jutott 10 millió profit, egy évvel később 577 milliósra 64, majd tavaly 962 milliósra 20.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.