<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ladislav Bartoníček fél százalékos tulajdonrésszel került a PPF Csoport élére.

Szombaton, egy alaszkai helikopterbalesetben vesztette életét Petr Kellner cseh milliárdos, halálhíre hétfőn járta be a világsajtót, ma pedig már ki is nevezték az utódját a PPF Csoport befektetési cég élén, írja a magyar Forbes.

A laphoz az elhunyt érdekeltségébe tartozott magyarországi Telenor juttatott el sajtóközleményt, amelyben a cég azt írja, hogy Ladislav Bartoníčeket, a PPF Csoport egyik részvényesét nevezték ki, hogy innentől a csoport összes tevékenységét írányítsa.

Bartoníček eddig a cég telekommunikációs és médiabefektetéseiért volt felelős, a tulajdonrésze a PPF-ben 0,535 százalék volt (Kellner a vállalat részvényeinek 98,93 százalékát birtokolta). Bartoníčeknek főszerepe volt abban, hogy 2018-ban a PPF megszerezte a norvég anyacégtől a Telenor közép-európai vállalalatait, köztük a magyart is.

(Forbes)