TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Nagy meglepetésre két nagy, közbeszerzéseken rendre kiválóan szereplő építőipari cég ajánlatát is érvénytelennek nyilvánította az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás során.

Nemzetközi versenyekre is alkalmas uszoda épül 4 milliárd helyett 10 milliárd forintból Veszprémben. A már évek óta tervezett uszoda kivitelezőjét is sikerült mára kiválasztani, de úgy tűnik, hogy az elmúlt években megfigyelhető trenddel ellentétben a közbeszerzéseken rendre arató kormánybarát cégek most kiestek a pixisből. Persze, ez nem jelenti azt, hogy ismeretlen vállalkozások végeznék el a munkákat.

A közbeszerzési hatóság oldalán közzétett összefoglaló tájékoztatás szerint a kivitelezési munkákra 3 ajánlat érkezett:

  • a VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. és a Laterex Építő Zrt. párosától,
  • a Penta Industry-tól
  • és a West Hungária Bautól.

Így fog kinézni a veszprémi uszoda Így fog kinézni a veszprémi uszoda

Az ajánlatkérő, a Nemzeti Sportközpontok a VEMÉV-SZER és a Laterex pályázatát ítélte nyertesnek, az uszodát nettó 9,4 milliárdért fogják felépíteni.

A dokumentum szerint több alvállalkozót is bevonnak majd a munkálatokba:

  • a közbeszerzéseken szintén jól szereplő ZÁÉV Építőipari Zrt.,
  • a Kerex Uszoda- és Szabadidőtechnikai Kft.,
  • a veszprémi székhelyű Elektro-Center Kft.
  • és a Wallis cégcsoporthoz köthető Aspectus Architect Zrt.

dolgozhat még az uszodán.

A veszprémi uszoda látványterve A veszprémi uszoda látványterve

Ők többek között tartószerkezeti munkákban, lift beépítésében, épületgépészeti és épületvillamossági munkákban, mélyépítési és útépítési munkákban vehetnek részt.

A másik két, kormánybaráti cégektől érkező ajánlatot pedig érvénytelennek nyilvánította. Így lényegében a nyertes cégeknek nem is volt igazi versenytársa az eljárásban. A Penta Industry Kft. ajánlatával az volt a probléma, hogy a cég határidőig nem tett eleget a hiánypótlási kötelezettségének. A Paár Attila érdekeltségébe tartozó WHB ajánlata pedig nem felelt meg az ajánlati felhívásban és a közbeszerzési dokumentumokban meghatározott feltételeknek. Egészen pontosan a kivitelezés helyszínére vonatkozó szállítási távolságokat, azok hatásait és a közlekedési utak hossza helyett a kivitelezés helyszínén kívüli szállítási tevékenységeket mutatták be.

A kivitelezési szerződést a szerződéskötési moratórium lejárta, november 16. után írhatják alá a felek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.