2018. november 8. 19:26

Nagy meglepetésre két nagy, közbeszerzéseken rendre kiválóan szereplő építőipari cég ajánlatát is érvénytelennek nyilvánította az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás során.

Nemzetközi versenyekre is alkalmas uszoda épül 4 milliárd helyett 10 milliárd forintból Veszprémben. A már évek óta tervezett uszoda kivitelezőjét is sikerült mára kiválasztani, de úgy tűnik, hogy az elmúlt években megfigyelhető trenddel ellentétben a közbeszerzéseken rendre arató kormánybarát cégek most kiestek a pixisből. Persze, ez nem jelenti azt, hogy ismeretlen vállalkozások végeznék el a munkákat.

A közbeszerzési hatóság oldalán közzétett összefoglaló tájékoztatás szerint a kivitelezési munkákra 3 ajánlat érkezett:

  • a VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. és a Laterex Építő Zrt. párosától,
  • a Penta Industry-tól
  • és a West Hungária Bautól.

Így fog kinézni a veszprémi uszoda Így fog kinézni a veszprémi uszoda

Az ajánlatkérő, a Nemzeti Sportközpontok a VEMÉV-SZER és a Laterex pályázatát ítélte nyertesnek, az uszodát nettó 9,4 milliárdért fogják felépíteni.

A dokumentum szerint több alvállalkozót is bevonnak majd a munkálatokba:

  • a közbeszerzéseken szintén jól szereplő ZÁÉV Építőipari Zrt.,
  • a Kerex Uszoda- és Szabadidőtechnikai Kft.,
  • a veszprémi székhelyű Elektro-Center Kft.
  • és a Wallis cégcsoporthoz köthető Aspectus Architect Zrt.

dolgozhat még az uszodán.

A veszprémi uszoda látványterve A veszprémi uszoda látványterve

Ők többek között tartószerkezeti munkákban, lift beépítésében, épületgépészeti és épületvillamossági munkákban, mélyépítési és útépítési munkákban vehetnek részt.

A másik két, kormánybaráti cégektől érkező ajánlatot pedig érvénytelennek nyilvánította. Így lényegében a nyertes cégeknek nem is volt igazi versenytársa az eljárásban. A Penta Industry Kft. ajánlatával az volt a probléma, hogy a cég határidőig nem tett eleget a hiánypótlási kötelezettségének. A Paár Attila érdekeltségébe tartozó WHB ajánlata pedig nem felelt meg az ajánlati felhívásban és a közbeszerzési dokumentumokban meghatározott feltételeknek. Egészen pontosan a kivitelezés helyszínére vonatkozó szállítási távolságokat, azok hatásait és a közlekedési utak hossza helyett a kivitelezés helyszínén kívüli szállítási tevékenységeket mutatták be.

A kivitelezési szerződést a szerződéskötési moratórium lejárta, november 16. után írhatják alá a felek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.