Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Nagy meglepetésre két nagy, közbeszerzéseken rendre kiválóan szereplő építőipari cég ajánlatát is érvénytelennek nyilvánította az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás során.

Nemzetközi versenyekre is alkalmas uszoda épül 4 milliárd helyett 10 milliárd forintból Veszprémben. A már évek óta tervezett uszoda kivitelezőjét is sikerült mára kiválasztani, de úgy tűnik, hogy az elmúlt években megfigyelhető trenddel ellentétben a közbeszerzéseken rendre arató kormánybarát cégek most kiestek a pixisből. Persze, ez nem jelenti azt, hogy ismeretlen vállalkozások végeznék el a munkákat.

A közbeszerzési hatóság oldalán közzétett összefoglaló tájékoztatás szerint a kivitelezési munkákra 3 ajánlat érkezett:

  • a VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. és a Laterex Építő Zrt. párosától,
  • a Penta Industry-tól
  • és a West Hungária Bautól.

Így fog kinézni a veszprémi uszodaÍgy fog kinézni a veszprémi uszoda

Az ajánlatkérő, a Nemzeti Sportközpontok a VEMÉV-SZER és a Laterex pályázatát ítélte nyertesnek, az uszodát nettó 9,4 milliárdért fogják felépíteni.

A dokumentum szerint több alvállalkozót is bevonnak majd a munkálatokba:

  • a közbeszerzéseken szintén jól szereplő ZÁÉV Építőipari Zrt.,
  • a Kerex Uszoda- és Szabadidőtechnikai Kft.,
  • a veszprémi székhelyű Elektro-Center Kft.
  • és a Wallis cégcsoporthoz köthető Aspectus Architect Zrt.

dolgozhat még az uszodán.

A veszprémi uszoda látványterveA veszprémi uszoda látványterve

Ők többek között tartószerkezeti munkákban, lift beépítésében, épületgépészeti és épületvillamossági munkákban, mélyépítési és útépítési munkákban vehetnek részt.

A másik két, kormánybaráti cégektől érkező ajánlatot pedig érvénytelennek nyilvánította. Így lényegében a nyertes cégeknek nem is volt igazi versenytársa az eljárásban. A Penta Industry Kft. ajánlatával az volt a probléma, hogy a cég határidőig nem tett eleget a hiánypótlási kötelezettségének. A Paár Attila érdekeltségébe tartozó WHB ajánlata pedig nem felelt meg az ajánlati felhívásban és a közbeszerzési dokumentumokban meghatározott feltételeknek. Egészen pontosan a kivitelezés helyszínére vonatkozó szállítási távolságokat, azok hatásait és a közlekedési utak hossza helyett a kivitelezés helyszínén kívüli szállítási tevékenységeket mutatták be.

A kivitelezési szerződést a szerződéskötési moratórium lejárta, november 16. után írhatják alá a felek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.