2018. május 23. 15:03
mfor.hu

Két pályázó volt, a csak Fidesz-delegáltakból álló Médiatanács pedig eleve ki is zárta az egyik indulót a versenyből.

A Médiatanács eheti ülésén a Hold Reklám Kft.-t hozta ki győztesnek az egyetlen országos vételkörzetű kereskedelmi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázaton, értesült a 24.hu. A döntés várható volt, mert a kizárólag Fidesz-delegáltakból álló testület a Class FM-et működtető Advenio Zrt.-t alaki (formai) hibákra hivatkozva már korábban kizárta a versenyből. A döntés következtében a Class FM által 2016. november 20-ig használt országos kereskedelmi rádiós frekvencia helyén nagy valószínűséggel kormányközeli kft. sugározhat majd rádióműsort.

A győztes Hold Reklám Kft. Andy Vajnával és Mészáros Lőrinccel is kapcsolatba hozható. A cég a pályázat előtt a Mészáros többségi tulajdonába került MKB Banktól vett fel hitelt. Vajna pedig számos további média-érdekeltsége mellett a Rádió 1 tulajdonosa is - a Hold-ot vezető Bakai Mátyás tavaly még a Rádió 1 társügyvezetője volt. Emellett a 24 szerint Hold Reklám Kft. több nagyvárosban is a Rádió 1 hálózat műsorait sugározza helyi rádiós frekvenciáin hálózatos partnerként. A Hold Reklám Kft. a Vajna tulajdonában lévő Lucky Ventures Kft. leányvállalata volt, a frekvenciapályázat előtt írták át Bakai nevére a céget.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés