1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Egy vegyipari vállalat a kérő, amely más sportágakban is kipróbálta már magát.

A hvg.hu cikke szerint ugyan bár továbbra is a szurkolók által utált Glazer család maradna a patinás angol klub többségi tulajdonosa, a kisebbségi rész nem egy újabb arab mágnáshoz kerül majd, hanem az egyik legnagyobb brit vegyipari cég, az Ineos próbálkozhat a Forma-1 és a kerékpársport után ezzel. A cikk szerint az Ineos elsőre csak kisebbségi tulajdont venne, de hosszabb távon a teljes tulajdonosváltás sem kizárt.

A portál emlékeztet, ugyan a többségi tulajdonban nem lesz változás, a licit véget érhet, mivel a katari Dzsasszim bin Hamad al-Thani sejk lemondott a klub megvásárlásáról, míg a másik kérő, Jim Ratcliffe brit üzletember és az általa vezetett Ineos vegyipari cég az angol rekordbajnok részvényeinek 25 százalékára tett ajánlatot. Ennek az elfogadásáról még a héten dönthet a klub igazgatótanácsa, a hírek szerint a negyedrészért 1,3 milliárd fontot - azaz 581 milliárd forintot – fizetnének ki.

(hvg.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!