3p

Tavaly év végén új céggel gyarapodott a Nemzeti Együttműködés Rendszere: összefogott két, eddig még nem közösködő NER-lovag és új vállalkozást indítottak.

Az óév utolsó hetei sem teltek el a Nemzeti Együttműködés Rendszerének gyarapodása nélkül, hiszen Orbán Viktor kötélbarátja, Garancsi István november 7-én egy új társaságot hozott létre Garinvest Projekt Zrt. néven, amit a cégbíróság november 21-én hozott létre. Bár egészen friss cégről van szó, több változást is átvezettek a cégkivonaton, de kezdjük a legelején.

A társaságot 20 millió forint jegyzett tőkével hozták létre, fő tevékenysége pedig üzletviteli, egyéb tanácsadás, ami mellé még felvették a tevékenységi körök közé

  • a vagyonkezelést,
  • a máshova nem sorolható egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatást,
  • a saját tulajdonú ingatlan adásvételét,
  • és a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetést.

Vezérigazgató az az Ikrényi Zsolt lett, aki már eddig is több Garancsi-cég vezetéséért felel, így tagja a Market Építő Zrt. igazgatóságának tagja, vezérigazgatója a GaranSec Zrt.-nek és a Garinvest Zrt.-nek is.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A friss cég egyedüli tulajdonosa kezdetben a szintén üzletviteli, egyéb tanácsadással foglalkozó Garinvest Zrt. volt, mely az új cég bejegyzése után 20 nappal egy tulajdonostársat kapott. Így december 11-étől kezdve a Garinvest, mint többségi tulajdonos mellett a cégkivonatban feltűnik a London Capital Zrt. is. A budapesti cég bejegyzésével egyidőben a jegyzett tőke is emelésre került 34 millióra, ami arra enged következtetni, hogy a London Capital gyakorlatilag 14 millió forinttal vásárolta be magát Garancsi legfrissebb cégébe.

A London Capital Zrt. története sem tekint vissza túl nagy múltra, hiszen pár nappal a Garinvest bejegyzése után alapították és jegyezték be, utóbbi november 27-ére esik. Az egyedüli tevékenységként a vagyonkezelést felvevő társaságot 20 millió forinttal hozták létre, vezérigazgatója Tiszolczi Renáta, egyedüli tulajdonosa pedig a Fidesz-közeli Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki most tér vissza londoni nagyköveti megbízásából Budapestre. A diplomata korábban a kormányközeli agytröszt, a Századvég Alapítvány kuratóriumában és a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nél is vezető posztot töltött be.

Szalay-Bobrovniczky Kristófot 2016-ban nevezték ki Magyarország londoni nagykövetének, helyét a Külgazdasági és Külügyminisztérium közlése szerint Kumin Ferenc veszi át. A Népszava cikke szerint a nagykövetváltás indoka, nem az, hogy a miniszterelnök vagy a külügyminiszter elégedetlen lett volna Szalay-Bobroivniczky munkájával. A diplomata "Habony Árpád jobbkezeként dolgozott az elmúlt években Londonba. Habony Árpád pedig ismét aktív szerepet kap a kormányzati politika és kommunikáció alakításában". A HVG360 szerint mindez azt a célt szolgálja, hogy megpróbálják visszaszerezni az elveszített szavazókat és feledtessék a tavaly őszi önkormányzati választási fiaskót.

A diplomata felesége, Szalay-Bobrovniczky Alexandra pedig január elsejétől Hollik Istvánt váltotta a kormányszóvivői poszton.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!