<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Szerinte patrióta fordulat kell a kereskedelemben is.

Beleszállt a külföldi diszkontláncokba a Portfolio-nak adott interjújában Lázár János, a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

Lázár kijelentette: patrióta fordulat kell a kereskedelemben is, amit még azzal hangsúlyozott ki, hogy "abcúg a kiskereskedelmi láncokkal, diszkontokkal és vivát a hazai élelmiszerláncoknak."

A fideszes képviselő úgy véli, hogy eddig egyedül a csirkehús terén szereztük vissza a szuverenitásunkat, a sertéshús és tejtermelés területén nem, pedig itt is önellátónak kell lennünk, csak hát erre ma az ország nem képes.

"Én importellenes vagyok. Amellett érvelek, hogy akár állami beavatkozással, magyar feldolgozás legyen a hazai minőségi alapanyag-termelésből, a magyar állam – akár a kiskereskedelem jogszabályi környezetét alakítva – tegyen egy egységes lánc létrejöttéért"

- így Lázár.

A ménesbirtokos politikus egyébként bizalmatlan az Aldival szemben, mely lánc két hete jelentette be, hogy kizárólag magyar frisshúst értékesít majd (a kezdeményezés mögé beállt az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is). Lázár szerint ez csak pr-húzás. Azt viszont üdvözölte, hogy Jellinek Dániel meghatározó tulajdonrészt szerzett az Auchan hazai leányvállalatában. Szerinte csak az merül fel kérdésként, hogy “miért nem korábban és miért nem nagyobb mértékben tette?”