2017. március 2. 15:23

Orbán Viktor nem fog megijedni Brüsszeltől, nem olyannak ismerem - mondta ma az egyik minisztere.

Lesz rezsicsökkentés a választásig. Vagy nem lesz

A magyar energiaszolgáltató rendszerben van még annyi tartalék, hogy a 2018-as választás előtt tovább csökkentjeni a rezsit - mondta portálunk kérdésére a mai Kormányinfón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ugyanakkor a kormány nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy Brüsszelnek komoly vitája van Magyarországgal a rezsicsökkentés miatt; részben a szállítási költségek elismerése (pontosabban egy részük el nem ismerése), részben az ármegállapítás módja miatt.

Orbán Viktor a rezsicsökkentést azon öt pont között említette idén februári parlamenti szezonnyitó beszédében, amelyet meg kell védeni. A magyar kormány nagyon komoly csatára számít, mert Brüsszel mindent el fog követni, hogy kivéreztesse a rezsicsökkentést - lehet azóta sűrűn hallani kormánypárti politikusoktól.

Lázár János a Kormányinfón (MTI - Bruzák Noémi)

A következő választásig azonban már csak alig több mint egy év van, vagyis ha a kormány - akár kampányokokból - csökkenteni akarná az energiaárakat, akkor hamarosan döntenie kell. Nyilván az őszi fűtési időszak előtt lenne ésszerű lépnie, tehát valamikor a nyáron ki kellene hirdetni az új árakat. Addig kevesebb mint fél év van. (Arról egyébként tavaly nyáron beszélt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, hogy ha mód van rá, akkor a választásig hozzányúlnak az árakhoz, de már akkor jelezte, hogy ez ügyben Brüsszellel kell meccselni.)

Az idő tehát sürget, de Lázár egyelőre nem tudta világosan megmondani, hogy lesz vagy nem lesz rezsicsökkentés. Azért az általa elmondottakból inkább arra lehet következtetni, hogy a kormány valamilyen módon meg fogja találni a módját a rezsicsökkentésnek. Lázár szerint erre vannak szabályozói megoldások. S amúgy sem olyannak ismeri Orbán Viktort, aki óvatosságból inkább kivárna, míg rendeződik a vita az Európai Unióval, s addig a kormány nem változtat az árakon - tette hozzá a miniszter.

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.