2020. március 30. 09:40
mfor.hu

A külföldön rekedt utasokat még hazaszállítják, de a kereskedelmi járatok szünetre mennek a koronavírus miatt.

Az easyJet az elmúlt napokban 45 000 utasát vitte haza 650 „mentő” járatán, ezt a tevékenységét a kormányzati szervekkel együttműködve folytatja a légitársaság,

de kereskedelmi járatait a nemzetközi lezárások és utazási korlátozások miatt szünetelteti,

áll a légitársaság hétfői közleményében. 

A mostani helyzetben nem lehet egyértelműen meghatározni a kereskedelmi járatok újraindításának dátumát, a cég folyamatosan értékeli a helyzetet a szabályozások és a kereslet alapján.    

Az easyJet mérlege stabil, 2022-ig nincs esedékes adósságrefinanszírozás kilátásban. A légitársaság egy most született megállapodás szerint 2020. április 1-jétől két hónapig a légijármű-személyzet átlagbérének 80%-át fizeti ki.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.