TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

Két vezető hitelminősítő, az S&P és a Moody's egyaránt egy kategóriával rontotta a Boeing amerikai repülőgépgyártó hosszú- és rövidtávú adósbesorolását.

A lépést az óriásvállalatnak az a bejelentése váltotta ki, hogy januártól felfüggeszti a 737 MAX típusú repülőgépek gyártását. A chicagói székhelyű vállalat azt közölte, hogy átmeneti időre függeszti fel a 737 MAX típusú gépek előállítását, miután öt hónap leforgása alatt két ilyen gépe is lezuhant.

Az S&P a Boeing hosszútávú adósi besorolását "A"-ról "A mínuszra" , a rövidtávút "A-1"-ről "A-2"-re gyengítette. A másik vezető nemzetközi hitelminősítőnél, a Moody's-nál a Boeing hosszútávú adósi besorolása "A2"-ről "A3"-ra, a rövidtávú pedig "Prime-1"-ről "Prime-2"-re csúszott vissza. A hitelbesorolási rontás ellenére a Boeing adósi minősítése mindkét cégnél felső közép kategóriájú maradt.

Tavaly októberben az indonéz Lion Air Boeing 737 Max repülőgépe zuhant le 189 emberrel a fedélzeték. Idén márciusban ugyanez a típus járt szerencsétlenül, az Ethiopian Airlies 157 utasa vesztette életét. A 737 MAX típusú gépeket az etiópiai katasztrófa után világszerte kivonták a forgalomból, a megrendelésre legyártott repülőgépeket nem szállíthatja ki a Boeing.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.