2p

A magyarországi mélyépítési piac meghatározó szereplője, a Duna Group megvásárolná a Mota-Engil Central Europe-ot. 

 A Duna Group megállapodást kötött a Mota-Engil SGPS SA társasággal a Mota-Engil Central Europe cégcsoport megvásárlására, amely Lengyelország építőipari és ingatlanfejlesztési piacának aktív szereplője - közölte az építési betontermékeket gyártó Duna Aszfalt Zrt. 

A cégvásárlás végrehajtásához az illetékes lengyel hatóságok és egyes finanszírozó intézmények engedélye is szükséges, ezek megszerzését a felek 2024 első fél évében tervezik. A tranzakció a Duna Group nemzetközi jelenlétének növekedését, az építőipari szakmában betöltött szerepének megerősítését, továbbá a magyar tulajdonú regionális középvállalati státusz elérését szolgálja - olvasható a társaság közleményében.

A Duna cégcsoport a magyarországi mélyépítés meghatározó szereplője, vezető vállakozása a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt., amelynek részvényeit a BÉT Xbond platformján regisztrálták. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Duna Aszfalt nettó árbevétele 2022-ben 242,63 milliárd forintot, 2021-ben 303,32 milliárd forintot tett ki. A társaság tavaly 12,28 milliárd forint nyereséggel zárt, egy évvel korábban 30,44 milliárd forint volt az adózott eredménye. (MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!