2018. július 4. 14:12
mfor.hu

2019 végéig.

Környezetvédelmi okokból a Lidl 2019 év végéig megszünteti az áruházaiban kapható egyszer használatos műanyag termékek forgalmazását, adta hírül a cég szerdai közleményében.

Ennek következtében a 169 magyarországi Lidl-ben jövő év végétől nem lehet majd kapni szívószálat, eldobható műanyag poharakat, műanyag tányérokat és evőeszközöket, valamint a műanyag fültisztító pálcikákat. A következő lépés az lesz, hogy az azonnal fogyasztható, azaz "ready to eat" és üdítőital termékek mellől folyamatosan kivonja az értékesítésből a hozzácsomagolt műanyag evőeszközöket és szívószálakat. További cél, hogy az egyszer használatos műanyagok helyett alternatív és újrahasznosítható anyagok felhasználásával készítsék el saját termékeiket.

A társaság az energiaitalok egységcsomagolásával indítja a műanyaghulladék visszaszorítására irányuló intézkedéseit: augusztusban a megújult csomagolásnak köszönhetően a Lidl sajátmárkás energiaitalok papírtálcáiról eltűnik a műanyag, ennek eredményeként hazánkban évente közel öt tonnával kevesebb fóliát kell majd csomagolásra felhasználni.