<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Japán lapértesülések szerint a tokiói ügyészség letartóztatta a Renault-Nissan konszern vezérét. Carlos Ghosn ellen az a vád, hogy megszegte a pénzügyi szabályokat.

Nem mindennapos dolog, ha egy óriáscég vezérét letartóztatják, azonban a sajtóbeszámolók szerint az autóipar egyik legbefolyásosabb figurájával ez a szégyen most megtörtént. Carlos Ghosn, aki a Nissan és a Mitsubishi autógyártó vállalatok elnöki posztja mellett a Renault-Nissan konszern vezére ellen azért léphetetett fel, mert a vádak szerint megszegte a pénzügyi szabályokat. A Financial Times beszámolója szerint ez azt jelenti, hogy a valós jövedelménél alacsonyabb összeget vallott be.

A hatósági lépés kapcsán mind az érintett, mind az általa vezetett vállalatok rögtön leszögezték, hogy együttműködnek a vizsgálatok során. Ennek ellenére a befektetők erősen elbizonytalanodtak, amit jelez az is, hogy a Renault részvények a hír hatására 5 százalékkal zuhantak hétfőn, ez azonban csak a kezdet volt, mert a délelőtt során tartós lett a lejtmenet, és a déli órákra már 12 százalék feletti volt a mínusz.

Úgy tűnik, hogy a költségcsökkentés mestereként ismert Carlos Ghosn ezt a tevékenységét most saját érdekében kamatoztatta. Ez egyébként azért is meglepő, mert a globális autóipar egyik legismertebb, legsikeresebb és legbefolyásosabb szereplője, ennek köszönhetően pedig anyagilag is a legelismertebb vállalatvezetők közé tartozik. Mind a szakma, mind a média azt tartja róla, hogy ha ő nincs, akkor aligha menekül meg a Nissan a biztos csődtől. Abban is kulcsszerepe van, hogy létrejött a Renault-Nissan szövetség, ezt követően pedig az ahhoz tartozó vállalatok (Renault, Nissan, Mitsubishi) vezetőjeként jó érzékkel irányítja a folyamatosan gyarapodó vállalatcsoportot.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.