2018. november 19. 11:22
mfor.hu

Japán lapértesülések szerint a tokiói ügyészség letartóztatta a Renault-Nissan konszern vezérét. Carlos Ghosn ellen az a vád, hogy megszegte a pénzügyi szabályokat.

Nem mindennapos dolog, ha egy óriáscég vezérét letartóztatják, azonban a sajtóbeszámolók szerint az autóipar egyik legbefolyásosabb figurájával ez a szégyen most megtörtént. Carlos Ghosn, aki a Nissan és a Mitsubishi autógyártó vállalatok elnöki posztja mellett a Renault-Nissan konszern vezére ellen azért léphetetett fel, mert a vádak szerint megszegte a pénzügyi szabályokat. A Financial Times beszámolója szerint ez azt jelenti, hogy a valós jövedelménél alacsonyabb összeget vallott be.

A hatósági lépés kapcsán mind az érintett, mind az általa vezetett vállalatok rögtön leszögezték, hogy együttműködnek a vizsgálatok során. Ennek ellenére a befektetők erősen elbizonytalanodtak, amit jelez az is, hogy a Renault részvények a hír hatására 5 százalékkal zuhantak hétfőn, ez azonban csak a kezdet volt, mert a délelőtt során tartós lett a lejtmenet, és a déli órákra már 12 százalék feletti volt a mínusz.

Úgy tűnik, hogy a költségcsökkentés mestereként ismert Carlos Ghosn ezt a tevékenységét most saját érdekében kamatoztatta. Ez egyébként azért is meglepő, mert a globális autóipar egyik legismertebb, legsikeresebb és legbefolyásosabb szereplője, ennek köszönhetően pedig anyagilag is a legelismertebb vállalatvezetők közé tartozik. Mind a szakma, mind a média azt tartja róla, hogy ha ő nincs, akkor aligha menekül meg a Nissan a biztos csődtől. Abban is kulcsszerepe van, hogy létrejött a Renault-Nissan szövetség, ezt követően pedig az ahhoz tartozó vállalatok (Renault, Nissan, Mitsubishi) vezetőjeként jó érzékkel irányítja a folyamatosan gyarapodó vállalatcsoportot.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.