<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A munkavállalók döntő többségének felajánlanak más állást.

Csoportos leépítésben vagyunk – válaszolta a Világgazdaságnak a Tesco Magyarország, megerősítve portál piaci forrásokból szerzett értesüléseit, miszerint az elmúlt hetekben több elbocsátást is bejelentettek.

A vállalat azt nem közölte a lappal, hogy pontosan hány emberről lehet szó, de a Világgazdaság úgy számol, hogy az ökölszabály szerint a háromszáz vagy annál több munkavállalót foglalkoztató esetén a legalább harminc főt érintő elbocsátás minősül csoportos leépítésnek. Vagyis egy ekkora dolgozói létszámtól valószínűsíthetően megválik a magyar Tesco.

A cég ugyanakkor jelezte a portálnak, hogy a csoportos leépítés technikailag igaz, mivel bár azt be kellett jelenteniük a hatóságok felé, a gyakorlatban minimális lesz azon dolgozók száma, akiknek nem ajánlanak új pozíciót.

(Világgazdaság)