2019. július 27. 14:17
mfor.hu

A Médiatanács ugyanis válaszra sem méltatta Szeged legnagyobb hallgatottságú és legrégebbi múltú helyi rádiója azon beadványát, hogy a lejáró szolgálatási jogosultságát hosszabbítsák meg.

Media1 nem hivatalos, de több belső forrásból is ellenőrzött bennfentes információi szerint a szegedi Rádió 88 vezetősége pénteken egy rendkívüli stábértekezletet tartott, ahol közölték a rádió munkatársaival, hogy megválnak a belső munkavállalóktól és a külsős, vállalkozói szerződés keretében közreműködő embereitől.

A legnépszerűbb Szegeden A legnépszerűbb Szegeden

Ezt azzal indokolták, hogy a Rádió 88 augusztus 31. után nem tud tovább működni, mivel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács úgy ment el szeptember 3-áig szabadságra, hogy elbírálta volna a rádió 7 évvel ezelőtt, pályázati úton megszerzett médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítására irányuló kérelmét. Noha az már hónapok óta a testület asztalán hever, s erről a médiatörvény és a közigazgatási eljárási szabályok alapján legkésőbb június végéig dönteni kellett volna.

Az NMHH július elején azt közölte a Media1 érdeklődésére, azért nem mondja el, miért nem bírálta el a kérelmet, mert meg nem született döntésről nem kommunikálhat. 

A Rádió 88 huszonkilenc éven át volt hallható Szegeden és térségében, valamint az interneten, ezzel Magyarország legrégebb óta talpon lévő és a dél-magyarországi város legnépszerűbb helyi rádiójának számított.

A Media1 több iparági forrásból úgy értesült, hogy korábban Tóth Géza, a tulajdonos vételi ajánlatot kaphatott a rádió megvásárlására kormányközelből. Ezt hivatalosan senki nem erősítette meg, de vélhetően nem sikerült megegyezésre jutni a vételárról. A szegedma.hu azt írja, kereste Tóth Gézát, de egyelőre nem kapott választ.

A Media1 egyik informátora szerint azt mondták a rádiósoknak, opciósan bontják fel a szerződéseiket, vagyis, ha a Médiatanács mégis meggondolná magát, és mégis megadná az engedélyt, akkor a felmondás érvényét veszti, és várják őket dolgozni szeptemberben is.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.