2p

Háromszorosára nőtt a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. árbevétele az első fél évben.

Csaknem háromszorosára, 35,4 millió euróra - nagyjából 13,6 milliárd forintra - nőtt a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. árbevétele 2023 első felében az előző év azonos időszakához képest. Az adózás utáni eredmény elérte a 2,8 millió eurót (mintegy 1,072 milliárd forint) - közölte a nehézgépgyártó vállalat.

Nőtt az eurós nyereség is. Fotó: depositphotos
Nőtt az eurós nyereség is. Fotó: depositphotos

Jan Prins, a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte, hogy a reorganizáció óta eltelt közel két és fél évben a Ganz nemcsak stabilizálta a gyártói és működési tevékenységét, hanem a pénzügyi eredmények, illetve a beérkezett megrendelésszámok tekintetében is felülmúlta a várakozásokat.

A társaság éves bevételi terveinek 66 százalékát, összesen 66,6 millió euró (több mint 25,5 milliárd forint) értékben az év első hat hónapjában teljesítette. Az éves export rendelésállomány 50 százaléka az év első felében teljesült, csaknem 25 millió euró (azaz nagyjából 9,6 milliárd forint) értékben, míg a beérkezett megrendelések összértéke elérte a 10 millió eurót (mintegy 3,8 milliárd forint).

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2023-ban üzembe helyezett többek között öt 50 megavoltamper (MVA) teljesítményű, illetve két 160 MVA teljesítményű transzformátort a Forest-Vill Kft. részére a Kiskunhalason létesült, 250 megawattos (MW) napelemparkhoz. Ezt kapacitásban meghaladja az év eddigi legnagyobb, 500 MVA teljesítményű, öt oszlopos transzformátora, amelyet a Mavir Zrt. kerepesi álállomásához gyártottak.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2020-ban alakult, és nyilvános aukció keretében megvásárolta a tápiószelei Ganz-gyárat és az ahhoz tartozó eszközállományt, továbbá munkaszerződéseket kötött a társaság közel 300 korábbi munkavállalójával. A reorganizáció eredményeként, a vállalat megerősödve, több mint 15 év után újra 100 százalékban magyar tulajdonba került. A Magyarországon több mint 350 embert foglalkoztató társaság 15 országban, köztük számos európai országban, Észak-Afrikában és a közel-keleti régióban van jelen. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!