2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kerüljük messzire a Shein-t és ne rendeljünk, ugyanis voltak olyan cipők, amiben a megengedett érték több mint négyszázszorosa volt a mérgező anyagok szintje. 

Mérgező anyagokkal vannak teli a Shein gyermekeknek készült termékei egy dél-koreai vizsgálat szerint – írja az rtl.hu a helyi sajtóra hivatkozva. A szöuli önkormányzat nyolc, bőrből készült gyermekholmit vizsgált meg, és abból hétben találtak a megengedettnél nagyobb mennyiségben mérgező anyagokat.

Négy, bőrből készült táska közül háromban a megengedett szint több mint 150-szerese volt a lágyítóként használt ftalát mennyisége, egy cipőben pedig 428-szorosa. Egy cipőben és egy táskában a formaldehid szint volt a megengedettnél magasabb, egy övben pedig az ólom mennyisége.

Rendeljünk máshonnan
Rendeljünk máshonnan
Fotó: Depositphotos

A Nemzeti Népegészségügy Központ oldalán található leírás szerint több olyan ftalát ismert, amely megzavarhatja a hormonrendszer összetett élettani működéseit, különösen magzati, kisdedkori és fiatalkori fejlődés idején. Emellett befolyásolhatják a nemi fejlődést és a nemi működéseket (pl.: termékenység csökkenése, spermiumszám csökkenés, korai pubertás, rejtettheréjűség, húgycső rendellenességek, policisztás petefészek, endometriózis), káros hatásúak lehetnek az idegrendszer fejlődésére (pl.: figyelemzavar, hiperaktivitás, autizmus spektrum zavar, tanulási nehézségek) és megzavarhatják az anyagcsere-folyamatokat, valamint elhízást okozhatnak.

A ftalátok káros hatásának következtében az Európai Unióban számos ftalát már nem lehet műanyag árucikkekben, gyermekjátékokban, élelmiszerrel érintkező műanyagokban, illetve kozmetikumokban – írta Nemzeti Népegészségügy Központ.

Szöul április eleje óta vizsgálja rendszeresen az olyan kínai e-kereskedelmi oldalakon, mint például a Temu vagy az AliExpress vásárolható termékeket. A majdnem száz árucikk nagyjából 40 százalékában bukkantak mérgező anyagokra. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!