2018. december 21. 16:49
mfor.hu

A Zoom.hu főszerkesztője közleményben tudatta az olvasókkal, hogy mai nappal megszűnik a portál, nem lesz hírszolgáltatás az oldalon.

 

A Strat-Pol Kft., a Zoom.hu internetes hírportál üzemeltetője az újság működtetését a mai nappal befejezi, és a portált megszünteti. A cég továbbra is folytatja tevékenységét, de a média és a tájékoztatási piac területéről kivonul - írja a közleményben Dosek Rita ügyvezető.

A Tarjányi Péter által életre hívott portál 2017-ben indult, egy viszonylag tekintélyes létszámú szerkesztőségi létszámmal (az impresszumban most is húsznál több újságíró található), ám a választások után augusztusban az addigi hírigazgató, Murányi András, még korábban az első főszerkesztő Zappe László viharos körülmények közti távozása 2017 szeptemberében (a tulajdonos, Tarjányi Péter a főszerkesztő feje fölött átnyúlva vetetett le egy cikket, amely az Orbán-család furcsa pénzügyeiről szól - ez azóta sem látható már az oldalon), majd idén szeptemberben a következő főszerkesztő, Kustánczi Norbert is elhagyta a lapot.

„Furcsa pénzmozgás az Orbán-család cégénél” helyett ez fogadja az olvasókat „Furcsa pénzmozgás az Orbán-család cégénél” helyett ez fogadja az olvasókat

Most Farkas Csilla, megbízott főszerkesztő búcsúzott az olvasóktól:

“A tulajdonosi döntést a szerkesztőség csak elfogadni tudja, és sajnos mindössze egy ilyen közlemény az, ami ma Magyarországon bármelyik újságírónak marad, aki elveszíti az állását. A Zoom.hu-t a főszerkesztőváltás és a csökkentett létszám ellenére a most állásukat veszítő újságírók nemcsak hogy a piacon tartották, de szegmensének meghatározó szereplőjévé is tették. Elhivatottságuknak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az elvárt és a korábban ismert egyedi látogatószámokat jelentősen meghaladva – a portál az egyik legsikeresebb időszakát élte. A Zoom.hu impresszumára kattintva olvashatóak az igazán fontos értékei az oldalnak, mind szakmailag, mind emberileg. Megtisztelő volt ennek a szerkesztőségnek a tagja lenni, hálával tartozom a Zoom.hu csapatának!

A szerkesztőség a további kitartás reményében búcsúzik a még létező független sajtótól.”

(A cikk korábbi verziójában a zoom tulajdonosának nevét tévedésből Tasnádi Péternek írtuk, holott természetesen Tarjányi Péterről van szó. Az olvasóktól és az érintettektől elnézést kérünk. - A szerk.)