2018. augusztus 15. 20:53
MTI

Negyedszer is ők végeztek az élen a GKI Digital felmérésén.

Változatlanul az Extreme Digital Magyarország legnagyobb forgalmú online kiskereskedője, negyedszer is a lista élére került - derül ki a GKI Digital szerdán közzétett, a vállalkozások tavalyi forgalma alapján készült felméréséből.

A piackutató 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. Az idei összefoglaló szerint a második helyet 2016 és 2017 után ismét az eMAG szerezte meg, a román webpláza évről évre közelebb kerül az újra magyar kézben lévő piacvezetőhöz.

A harmadik helyen ezúttal is a Media Markt online áruháza végzett, ezzel a műszaki áruházlánc továbbra is az ország legnagyobb offline háttérből induló e-kereskedelmi szereplője.

Egy helyet javítva a negyedik helyen zárt a Tesco online áruháza. A tavalyi újonc, a 220 volt műszaki áruház idén három helyet javítva az ötödik helyet szerezte meg a listán. Az ország legnagyobb számítástechnikai webshopjaként megőrizte hatodik helyét az Ipon. A Mall.hu három helyet csúszva a hetedik helyre került.

Az Alza.hu, a cseh piac legismertebb és legnagyobb e-kereskedője Magyarországon csak 2017 őszén kezdett aktív marketingbe, ez mégis elég volt ahhoz, hogy az éves összesítésben a nyolcadik helyre érkezzen, ezzel a növekedési ütemmel a jövőben egyértelmű kihívója lehet a dobogós szereplőknek - közölte a GKI Digital.

Két fokot lecsúszva, a kilencedik helyen végzett az Aqua Electromax, ugyanakkor a műszaki áruház eredményével továbbra is a legnagyobb a 90-es évek végén alapított magyar webáruházak közül. A toplista tizedik helyén álló Libri-Bookline az előző évihez képest egy hellyel lépett vissza.

A GKI Digital összesítése szerint a toplista szereplői tavaly együttesen mintegy nettó 135 milliárd forint forgalmat realizáltak online értékesítésből. Ezzel az első tíz kereskedő adja a teljes hazai online kiskereskedelmi forgalom 37 százalékát, amelyhez összesen több mint 5,5 millió sikeres rendelés társult.

A tíz legnagyobb webáruház tavaly is növelni tudta piaci súlyát, forgalmuk 26 százalékos növekedési üteme csaknem 44 százalékkal meghaladta a tavalyi évre jellemző átlagos piaci bővülést.

A tájékoztatás szerint az élen álló hármas között a lista négyéves történetének legszorosabb eredménye született, a dobogósok mögött pedig egyre komolyabb szakadék kezd kialakulni.

A GKI Digital kiemelte azt is: a gyorsan mozgó napi fogyasztási cikkek internetes értékesítésében még hatalmas kiaknázatlan potenciál van. Az első tízbe ugyan még csak a Tesco Online fért be, de az áruházlánc saját szektorában egyre erősebb konkurenciával néz szembe. Ebben a szegmensben a "régi motorosnak" számító G'Roby-t az Auchan Online már működésének első teljes évében megelőzte, és ezzel felért a Tesco mögötti második helyre.

A háztartási cikkek és drogériai termékek területén is erősödik a verseny. A Rossmann egyre nagyobb szeletet hasít ki az online tortából, de a társaság idén tavasszal szintén közvetlen konkurenciával került szembe, mivel elindult a DM is a saját webáruházával.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.