2p

Megszületett a megállapodás a Mol Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa között, amelynek értelmében a Mol-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez az Újpest Football Clubot üzemeltető kft-ben.

A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.  A Mol célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban.

Új időszámítás kezdődik. Fotó: Újpest FC
Új időszámítás kezdődik. Fotó: Újpest FC

Az új tulajdonos belépésével új távlatok, erőforrások és lehetőségek nyílhatnak meg a klub előtt, ami az építkezés és a sikerek egyik alapja.

Mint közleményükben kitérnek rá, a Mol eddig is a magyar sportélet és a magyar labdarúgás elkötelezett támogatója volt. A legnépszerűbb csapatsportágként a labdarúgásra megkülönböztetett szerep hárul a magyar sportéletben, a Mol pedig az egyik legnagyobb támogatója a sportágnak, valamint kiemelt partnere a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és a férfi válogatottnak.

2020-óta a Mol Magyar Kupa névadó szponzora, és támogatóként határon túl is segíti az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy, az FC DAC 1904, a Topolyai SC és az NK Osijek építkezését - közölték. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!