2019. február 15. 09:54
MTI

A gigaprojektet a helyi politikusok ellenezték. A főhadiszállást így a virginiai Arlingtonban húzzák fel.

Korábbi terveit feladva mégsem hoz létre új központot New Yorkban a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, az Amazon a helyi politikusok ellenkezése miatt. A társaság tavaly novemberben 236 amerikai város ajánlkozása mellett egy évig tartó válogatás és mérlegelés eredményeként döntött úgy, hogy New York Queens negyedében és a Washington melletti, de már Virginia államhoz tartozó Arlingtonban hozza létre újabb központjait.

New York városa és állama - részben adókedvezmény formájában, részben munkahelyteremtésre közvetlenül adott összegekkel - összesen 2,8 milliárd dollár (mintegy 790 milliárd forint) támogatást ígért a 25 ezer új munkahelyet létrehozó beruházáshoz. Ezt New York állam kormányzója, Andrew Cuomo és a város polgármestere, Bill de Blasio részvételével titkosan kialkudott ösztönzést támadták meg helyi politikusok. Az Amazon erre reagálva kijelentette, új központjuk felépítéséhez nélkülözhetetlennek tartják a választott helyi és állami vezetők hosszú távú támogatását. 

A vállalat csütörtökön közölte, jelenleg nem keres új helyszínt a beruházásához, de Arlingtonban folytatja másik hasonló méretű központjának megvalósítását. Az Amazon emellett nem állt el a Tennessee államban található Nashville-ben ötezer munkahelyet teremtő technológiai központjának létrehozásától sem, és tovább fejleszti az Egyesült Államokban és Kanadában található 17 irodáját és technológiai központját is. 

A Seattle-i székhelyű cég korábban bejelentette, évi 100 ezer dolláros fizetést kínálva, nagy számban kíván felvenni számítógépes szakembereket és mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatókat.

Az új központ megszerzéséért több város és állam is kétségbeesetten küzdött. New Jersey 7 milliárd dolláros támogatást helyezett kilátásba, Atlanta egyik külvárosának vezetője pedig azt ígérte Jeff Bezosnak, a nagyvállalat alapító vezérigazgatójának, hogy élete végéig az "Amazon" nevű új város polgármestere lehet.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.