<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hiába folyt már egy eljárás Hernádi Zsolt ellen Magyarországon, az Európai Bíróság szerint ugyanebben a kérdésben a horvát bíróság is ítélkezhet.

Az Európai Bíróság tegnapi közleménye szerint Magyarország nem hivatkozhat arra Hernádi Zsolt ügyében, hogy már lefolytatott egy eljárást. Az ügy előzménye, hogy a Zágráb megyei bíróságon meghallgatást tartanak a korábbi büntetőügyben, melyben a horvátok több millió euró kenőpénz kifizetésével vádolják a MOL vezetőjét, amit állítólag Ivo Sanader volt horvát államfő részére fizetett ki 2009-ben, hogy az INA-ban kisebbségi tulajdonosként is irányítói jogokat szerezzen, írta reggeli hírlevelében az Equilor.

A MOL és Hernádi Zsolt is visszautasították a horvát hatóságok vádjait. A per 2019 júliusa előtt le kell hogy záruljon még elévülés előtt, ha ítélet születik, akkor további 2 évvel meghosszabbodik az eljárás, mert fellebbezni lehet. Az ügy nagyon régi, 2011-ben kezdődött, és a genfi bíróság 2016-ban már Hernádi Zsolt javára le is zárta az ügyet, sőt 2017 áprilisában Zágrábot a teljes eljárási költségek megfizetésére is kötelezte. A MOL árfolyama mérsékelt csökkenéssel reagált a hír megjelenésére a tegnapi kereskedésben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.