<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Felülvizsgálták a korábban bejelentett létszámleépítés szükségessét a Magyar Postánál.

Az állami tulajdonban álló Magyar Postánál még tavaly ősszel jelentették be számos postahivatall "ideiglenes" bezárását, valamint több száz munkavállaló elküldését. A 24.hu cikke szerint a DK-s Oláh Lajos Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternél kérdezett rá arra, hol tart a meghirdetett létszámleépítés.

A miniszter helyett Fónagy János államtitkár válaszolt, aki arról tájékoztatott, hogy a cég november elején kinevezett menedzsmentje

"a csoportos létszámcsökkentés szükségességét felülvizsgálta, és azt a korábban bejelentett szándékkal ellentétben a tervezett formájában nem kívánja végrehajtrani. Erről az Üzemi Tanácsot már tájékoztatták".

Az államtitkár azt is kifejtette, hogy várható azért ezen a téren valamilyen intézkedés, mivel az "irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket" felülvizsgálják, és később döntenek a szükséges lépésekről.

Mint arról lapunk akkor elsőként beszámolt, Nagy Márton Balczó Barnabást nevezte ki a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatójának novemberben, akitől a cég belső működésének megújítását várja.