3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Ekkora erősödésre a cég sem számított.

Tovább emelkedett a Netflix amerikai internetes tartalomszolgáltató árfolyama kedden a New York-i tőzsdén, miután a cég harmadik negyedévi gyorsjelentéséből kiderült, hogy a várakozást meghaladó mértékben nőtt felhasználóinak száma. A részvény árfolyama, amely 2,7 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, a kedvező gyorsjelentés hatására további 14 százalékkal, 394,25 dollárra emelkedett a tőzsdezárást követő elektronikus kereskedésben.

A technológiai szektor legnagyobb ütemben gyarapodó vállalatai közé (a Facebookot, az Amazont, az Apple-t, a Netflixet és a Google anyavállalatát, az Alphabetet magába foglaló, úgynevezett FAANG csoporthoz) tartozó Netflix gyorsjelentésének tanúsága szerint a cég a szeptember végével zárult három hónapban 7 millióval növelte felhasználóinak számát, 1,8 millióval haladva meg a Wall Street várakozásait, miután rekord mennyiségben mutatott be saját gyártású alkotásokat.

A bővüléssel világszerte 137 millióra emelkedett a Netflix összes felhasználójának, ezen belül 130 millióra az előfizetőinek a száma, részvényeinek árfolyama pedig éves összevetésben mintegy 78 százalékkal nőtt, szemben a New York-i tőzsde S&P 500-as mutatójának mintegy 5 százalékos erősödésével.

A Magyarországon is jelen lévő amerikai videó streaming szolgáltató nehéz három hónapon van túl, és közel 20 százalékot veszített értékéből második negyedéves gyorsjelentése óta, amikor az előfizetők számának a várakozásokhoz képest csalódás keltő növekedéséről számolt be, és előrejelzései is borúlátóbbak voltak az elemzők által vártnál.

Az azóta eltelt három hónap alatt azonban a Netflix 1,1 millió új előfizetőt szerzett az Egyesült Államokban - szemben az elemzők által várt 674 ezerrel -, világszerte pedig közel 5,9 millióval növelte előfizetői számát, a 4,5 milliós elemzői várakozáshoz képest.

A folyó negyedévben az egyesült államokbeli előfizetői tábor további 1,8 milliós bővülésével, a nemzetközi piacon pedig további 7,6 millió előfizetés megszerzésével számol a Netflix vezetése.

A társaság negyedéves adózott eredménye 402,8 millió dollárra, részvényenként 89 centre emelkedett a szeptember 30-val záródó harmadik negyedévben, az egy évvel korábbi 129,6 millió dollárról, részvényenként 29 centről. Összes bevétele pedig 3,999 milliárd dollárra nőtt, megfelelve a 4 milliárd dolláros elemzői várakozásoknak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!