TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. június 27. 11:44
mfor.hu

Leállították az Aquila-projektet.

Egy évvel ezelőtt jelentette be Mark Zuckerberg, hogy a Facebbok új projektbe kezdett: óriási, napelemes drónokat fejlesztenek, melyek internetet visznek a világ minden olyan szegletébe, ahol még nincs. Akkor az Aquilának elnevezett 450 kilós, a Boeing 747-esnél is nagyobb szárnyfesztávú gigadrón második nekifutásra le is tudott egy sikeres tesztrepülést. 

Erről a témáról azonban sokáig nem érkeztek újabb hírek, ami már csak azért sem csoda, mert az elmúlt időszakban a Facebook és Zuckerberg neve szinte kizárólag negatív környezetben, a Cambridge Analytica-botrány kapcsán merült fel. Most azonban ismét leesett néhány infómorzsa az Aquila-projekt asztaláról, melyek viszont arról szólnak, hogy leállították a fejlesztést.A keddi bejelentés szerint a Facebook letett arról, hogy saját drón építsen. Ugyanakkor nem hátrálnak ki teljesen a területről, de mostantól csak speciális eszközöket, pl. akkumulátorokat és irányító számítógépeket fejlesztenek más cégek légi járműveihez.

A váltás elbocsátásokkal is jár. A Facebook még 2014-ben vett meg egy dróncéget az angilai Bridgewaterben, itt fejlesztették az Aquilát. Ezt az üzemet most bezárják, és kirúgják az ott dolgozó 16 embert.

(Business Insider)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.