<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Leállították az Aquila-projektet.

Egy évvel ezelőtt jelentette be Mark Zuckerberg, hogy a Facebbok új projektbe kezdett: óriási, napelemes drónokat fejlesztenek, melyek internetet visznek a világ minden olyan szegletébe, ahol még nincs. Akkor az Aquilának elnevezett 450 kilós, a Boeing 747-esnél is nagyobb szárnyfesztávú gigadrón második nekifutásra le is tudott egy sikeres tesztrepülést. 

Erről a témáról azonban sokáig nem érkeztek újabb hírek, ami már csak azért sem csoda, mert az elmúlt időszakban a Facebook és Zuckerberg neve szinte kizárólag negatív környezetben, a Cambridge Analytica-botrány kapcsán merült fel. Most azonban ismét leesett néhány infómorzsa az Aquila-projekt asztaláról, melyek viszont arról szólnak, hogy leállították a fejlesztést.A keddi bejelentés szerint a Facebook letett arról, hogy saját drón építsen. Ugyanakkor nem hátrálnak ki teljesen a területről, de mostantól csak speciális eszközöket, pl. akkumulátorokat és irányító számítógépeket fejlesztenek más cégek légi járműveihez.

A váltás elbocsátásokkal is jár. A Facebook még 2014-ben vett meg egy dróncéget az angilai Bridgewaterben, itt fejlesztették az Aquilát. Ezt az üzemet most bezárják, és kirúgják az ott dolgozó 16 embert.

(Business Insider)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.