<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

A debreceni társaságot már korábban is felszólította a jegybank, hogy tegyen eleget az éves jelentések leadására vonatkozó kötelezettségének, ám a mai napig nem sikerült elpostázniuk a dokumentumokat. A cég részvényeivel így nem lehet kereskedni jelenleg.

Az állam egy évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre hivatkozva vonta állami felügyelet alá a debreceni Kartonpack Nyrt.-t. A problémák viszont azóta is csak sokasodnak, több kötelezettségének sem tesz eleget a cég, ami miatt a Magyar Nemzeti Bank keddi közleménye szerint 1 millió forintos bírságot szabott ki.

A jegybank keddi határozatában ismételten felszólította a céget, hogy haladéktalanul, de legkésőbb 2021. december 31-ig tegye közzé a 2019. és 2020. évi éves jelentését, illetve a 2020. I. félévéről készített féléves jelentését. A jegybank emellett kötelezte a kibocsátót, hogy rendkívüli adatszolgáltatás keretében 2021. szeptember 15-i, október 15-i, november 15-i és december 15-i időponttal – a megfelelő dokumentumokkal alátámasztva – számoljon be a hiányzó jelentések közzététele érdekében megtett/megtenni szándékozott intézkedéseiről.

Fotó: MTIFotó: MTI

Rendszeres tájékoztatási kötelezettségének megsértése miatt az MNB 1 millió forint felügyeleti bírságot is kiszabott a Kartonpackra.

Mint ismert, a 2019. évi pénzügyi jelentés közzétételének elmulasztása miatt a jegybank tavaly május 11-től felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Az intézkedés – amely a közzétételek megtörténtéig marad érvényben – kiszűri annak lehetőségét, hogy a friss pénzügyi adatok miatti információhiányos időszakban nem kellően megalapozott befektetési döntések szülessenek a Kartonpack-részvények kapcsán.

A Kartonpack Nyrt.-nek a Budapesti Értéktőzsde szerint 61,8 százalékban tulajdonosa a magyar állam, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő révén. Az egy évvel ezelőtti állami felügyelet alá vonás után lecserélték a társaság vezetőségét, Hutiray Gyula Árpád, Mancsiczky László, illetve Uszkay-Boiskó Sándor vette át a cég irányítását. Mancsiczky László jelenleg is a vadászati világkiállítás szervezéséért felelős Egy a Természettel Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke, Uszkay-Boiskó pedig 2020 végén töltött be vezetői pozíciót a társaságban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.