2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

A debreceni társaságot már korábban is felszólította a jegybank, hogy tegyen eleget az éves jelentések leadására vonatkozó kötelezettségének, ám a mai napig nem sikerült elpostázniuk a dokumentumokat. A cég részvényeivel így nem lehet kereskedni jelenleg.

Az állam egy évvel ezelőtt, a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre hivatkozva vonta állami felügyelet alá a debreceni Kartonpack Nyrt.-t. A problémák viszont azóta is csak sokasodnak, több kötelezettségének sem tesz eleget a cég, ami miatt a Magyar Nemzeti Bank keddi közleménye szerint 1 millió forintos bírságot szabott ki.

A jegybank keddi határozatában ismételten felszólította a céget, hogy haladéktalanul, de legkésőbb 2021. december 31-ig tegye közzé a 2019. és 2020. évi éves jelentését, illetve a 2020. I. félévéről készített féléves jelentését. A jegybank emellett kötelezte a kibocsátót, hogy rendkívüli adatszolgáltatás keretében 2021. szeptember 15-i, október 15-i, november 15-i és december 15-i időponttal – a megfelelő dokumentumokkal alátámasztva – számoljon be a hiányzó jelentések közzététele érdekében megtett/megtenni szándékozott intézkedéseiről.

Fotó: MTIFotó: MTI

Rendszeres tájékoztatási kötelezettségének megsértése miatt az MNB 1 millió forint felügyeleti bírságot is kiszabott a Kartonpackra.

Mint ismert, a 2019. évi pénzügyi jelentés közzétételének elmulasztása miatt a jegybank tavaly május 11-től felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). Az intézkedés – amely a közzétételek megtörténtéig marad érvényben – kiszűri annak lehetőségét, hogy a friss pénzügyi adatok miatti információhiányos időszakban nem kellően megalapozott befektetési döntések szülessenek a Kartonpack-részvények kapcsán.

A Kartonpack Nyrt.-nek a Budapesti Értéktőzsde szerint 61,8 százalékban tulajdonosa a magyar állam, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő révén. Az egy évvel ezelőtti állami felügyelet alá vonás után lecserélték a társaság vezetőségét, Hutiray Gyula Árpád, Mancsiczky László, illetve Uszkay-Boiskó Sándor vette át a cég irányítását. Mancsiczky László jelenleg is a vadászati világkiállítás szervezéséért felelős Egy a Természettel Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke, Uszkay-Boiskó pedig 2020 végén töltött be vezetői pozíciót a társaságban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.