<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyomtatott formában holnap jelennek meg utoljára.    

Megszűnik a Figyelő című hetilap és a Világgazdaság napilap nyomtatott változata, a két lap csütörtökön jelenik meg utoljára, értesült a hvg.hu. A döntést a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány irányító vállalata, a Mediaworks vezetői jelentették be a szerkesztőségeknek.

A lap szerint az újságírók többsége megtarthatja az állását, ők a jövőben az Origo és a Magyar Nemzet gazdasági tartalmainak előállításában vehetnek részt. A bezárást a vezetők a növekvő energia- és papírárakkal indokolták.

Orbán Viktor Mandinert olvas. Ez a lap megmaradt. Fotó: Facebook/Orbán ViktorOrbán Viktor Mandinert olvas. Ez a lap megmaradt. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A Mediaworks közleményében azt írta, hogy "határozatlan időre felfüggesztik" a két lap nyomtatott kiadását.

A hvg.hu emlékeztet: a Világgazdaság 1969 óta jelent meg. és a kétezres évek elején került a több megyei lapot is kiadó Axel Springer tulajdonába. Innen vezetett az út a 2014-ben létrehozott Mediaworkshöz. Az 1957 óta megjelenő gazdasági hetilap, a Figyelő pedig nem sokkal a Népszabadság 2016 őszi bezárása után került a NER érdekeltségi körébe.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.